Nicorette - Rolex Sydney Hobart winnaar 2004 ontmast

  • Author: Ice
    Date: ma, 10/01/2005 - 22:10

Ludde Ingvall’s supermaxi NICORETTE, twee weken geleden nog triomfantelijke winnaar van de Rolex Sydney Hobart Line Honours. Schijnbaar had ze het zeer slechte weer weten te weerstaan die haar aartsrivalen, SKANDIA en KONICA MINOLTA uit de race hielpen, maar schoone schijn kan bedriegen.

Vandaag tijdens een business zeiltrip met sponsors, zeilend voor Southport in de Queensland Gold Coast, met een gemiddelde bootsnelheid van 10 knopen, onder een stevige bries van 18 knopen, brak de carbon mast en versplinterde ter hoogte van de giek.

De berging van de mast, bijna 38 meter lang, zal morgen omstreeks 5u locale tijd starten. De rekening zal volgen, die geschat wordt op 1 miljoen Australische dollar.

Ongelukkig is zeker want het is nu al de 2de keer binnen 2 jaar dat NICORETTE haar masten verliest na een Sydney Hobart Race. 27 januari 2003 werd de NICORETTE ontmast tijdens de Australia Day Regatta race.

www.rolexsydneyhobart.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: