WINTERWEDSTRIJDEN VEERSE MEER:<br>D&D en LANCE LEAU winnen derde winterwedstrijd

  • Author: entityone
    Date: ma, 10/01/2005 - 13:00

Wolphaartsdijk (NED) - Sinds vandaag weten we weer allemaal waarom zeilen in de winter zo gezellig kan zijn: heerlijk zonnetje, lekker windje, véél te warm voor deze normaal gezien koude januarimaand. Gisteren nog strooide een stevige storm roet in het eten van de deelnemers aan de Goofies wedstrijd in Colijnsplaat, vandaag was die uitgeraasd en had hij plaats geruimd voor een bescheiden zuidwestenwindje, zo eentje met af en toe een leuke vlaag erin die de geesten wakker houdt.

De twaalf deelnemers waren netjes verspreid over twee klassen: zes bij de groten, zes andere bij de kleintjes. Van bij de start mochten de groten kruisen tot Veere, op de kleinere schepen mocht de spinnaker er al op bij de paal voor Oranjeplaat. Maar wat een vaart dan, wat een leven aan boord eens die spinnakers gehesen waren: plat voor het laken rolden we met de URIA tegen 6-7 knopen minuten lang zwaar heen en weer en het was aan een koelbloedige stuurman te danken dat er geen Chinees kwam kijken. Op de LA GIRELLE knalde iets later zelfs de spinnaker aan flarden.

Ook enige kennis van het plaatselijke vaarwater wil al wel eens helpen om zonder kleerscheuren aan de finish te geraken, zeker nu het waterpeil zo’n 70 lager staat dan tijdens de zomer: alle veilige passages en zekere ondiepten worden nu plots minder veilig en vooral die ondieptes minder zeker. Op de SILLAGE, de PANTHALASSA en de NAUTI GIRL weten ze er nu meer van. Zouden er geen speciale Veerse Meerkaarten bestaan op basis van het TAW -70cm?

Maar zelfs met al dat oponthoud waren na deze zeildag de reacties in het Oorlam achteraf unaniem: "Meer van dat!"

De uitslag

A-Klasse:
1. D&D (Dufour 34)
2 . JOYCE (Contrast 36)
3. JUST A J (J 22)
4. CAPRICORN (Melody)
5. TEAM DB (Dehler 34db)
6. SILLAGE (Symphony)
B-Klasse:
1. LANCE L’EAU (Challenger)
2. LA GIRELLE (Etap 28i)
3. URIA 5 (Eygethene 24)
4. NAUTI GIRL (Etap 23)
5. PANTHALASSA (HR 26)
6. SPIRIT OF SKIPPY (First 210)

Volgende wedstrijd op zondag 13 februari.

Watersportvereniging Wolphaartsdijk

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: