Belgische ECOVER komt aan de leiding in solozeilwedstrijd Vendee Globe Challenge

Acht weken na de start van de Vendée Globe Challenge, de
belangrijkste wedstrijd voor solozeilers, heeft de Belgische zeilboot ECOVER vandaag de
koppositie ingenomen. De Britse skipper die aan het roer staat van de ECOVER, Mike Golding,
heeft momenteel 18.000 mijl afgelegd en bevindt zich thans in de Atlantische Oceaan ter
hoogte van Buenos Aires. De aankomstplaats Les Sables d’Olonne in Frankrijk ligt op een kleine
5.000 mijl afstand. "Na de materiaalpech eerder deze week waardoor Mike even werd
teruggeslagen in de race, hopen we nu voor een behouden vaart tot aan de finish," duimt
Michaël Bremans, gedelegeerd bestuurder van ECOVER.

De komende dagen heeft Mike Golding - die in juni 2004 nog The Transat won - maar één doel voor ogen: als eerste finishen in de Vendée Globe Challenge. Mike Golding is al 67 dagen op zee in fysiek en psychisch extreme omstandigheden. "Ik had hem daarstraks via de satelliettelefoon nog aan de lijn en nu hij de koppositie heeft ingenomen, blijkt hij mentaal sterker dan ooit", voegt Michaël Bremans er nog aan toe.

De Vendée Globe Challenge wordt beschouwd als "de Himalaya onder de zeilwedstrijden". Het is een nonstop zeilrace van 23.000 mijl, die vertrokken is vanuit Les Sables d’Olonne in Frankrijk en elke vier jaar plaatsvindt. De solozeilers varen over de Atlantische Oceaan naar de Zuidpool, varen vervolgens in een cirkelbeweging omheen Antarctica en keren dan terug naar Frankrijk. Aan de start verschenen 20
deelnemers. De Fransman Jean Le Cam aan boord van de Bonduelle volgt momenteel in tweede positie op enkele mijlen van Golding. Mike Golding is sinds de start van de race opgerukt van de vijfde naar de eerste positie. Zes solozeilers hebben ondertussen de strijd al moeten opgeven.

De zeilboot ECOVER wordt gesponsord door het bedrijf ECOVER, marktleider in het domein van ecologische was- en schoonmaakmiddelen. "Wij volgen samen met onze klanten en de medewerkers de escapades van Mike Golding op de voet en zijn terecht fier over de prestaties van Mike van de jongste dagen" zegt Michaël Bremans, gedelegeerd bestuurder van ECOVER.

www.ECOVER-sailing.com
ww.ECOVER.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: