TEAM ABN AMRO:<br> Doop eerste VOR 70 racejacht life te volgen via webcast

  • Author: Ice
    Date: ma, 17/01/2005 - 19:02

PORTIMAO (POR) - De eerste van de twee TEAM ABN AMRO Volvo 70 racejachten wordt vandaag 17 januari 2005 in Portimao gedoopt. Dit mediahype gebeuren kan life gevolgd worden via webcast op hun eigen internet site. Dit is het eerste VOR 70 jacht dat compleet afgebouwd is en gedoopt wordt.
Portimao zal nu voor 7 maanden de thuisbasis zijn van TEAM ABN AMRO. Na de doop zal de bemanning starten met het testen en afstellen van het eerste Volvo 70 racejacht, dit als voorbereiding van de Volvo Ocean Race 2005-2006.

Bekijk de webcast op http://www.abnamro.com/team om 20h00 GMT.

Waar blijven de ander teams?

6 VOR 70 racejachten van slechts 5 teams zijn nu wereldwijd onder constructie. We zien 33% onder de TEAM ABN AMRO kleuren. Dus de vraag blijft: waar blijven al die andere teams? Of moeten we de vraag anders stellen: moeten er nog zulke rond de wereld races zijn? We hebben nu de Volvo Ocean Race, The Race, The Antarctica Cup (rond de bodem van de wereld) en de door Tracy Edwards gelanceerde race Oryx Quest.

Zelfs als de wereldwijde markt van offshore sponsoring blijft groeien kan ze tegen het huidige tempo nooit de groeischeuten van de diverse mega gebudgetteerde zeilcampagnes volgen.
Nu blijven we met half gebakken evenementen zitten met slechts een handvol inschrijvingen. Dit kan catastrofale gevolgen hebben voor de toekomst van het offshore wedstrijdzeilen.

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer teams die mee willen doen maar het megalomanisch budget spijtig genoeg niet bij mekaar krijgen. De race organisator Volvo zou in het slechtste geval kunnen bijspringen maar kan dit tegenover de andere teams eigenlijk niet maken. Glenn Bourke, Chief Executive Volvo Ocean Race, zal het de komende tijd erg druk krijgen om alsnog meer teams aan de start te krijgen. De aanwijzing van een "stop over" in Nederland laat lang op zicht wachten, het ziet er naar uit dat dit onderwerp geen haast heeft.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: