UIT DE KUIP:<br>Yannick en Morgan - WK Cadet<br>slecht begin...

ADELAIDE (AUS) - Het geen we het meest vreesden: weinig wind. De eerste dag van het WK was een lange, vermoeiende voor Yannick en Morgan. Rond 11h een eerste poging op het water, na 10 minuten terug naar binnen en tot 13u30 gewacht aan de wal. Een hete windarme dag; 4 knopen, 5 knopen op en neer en van links naar rechts. Om 13.30h wagen ze het om het
eerste startsein te geven. Bel 9453 neemt een redelijke start en komt 1 aan de bovenboei, hmmm ziet er goed uit denken we vanop de motorboot, we steken onze duimen op naar Didier Wackens (lees Wacko voor de lezers van Clubracer) die voorbij vaart op de andere coachboot. Het volgende kruisrak zijn de plaatsen totaal anders verdeeld, de enige die stand houden aan de kop zijn ARG8071 en CZE9470. De wind blijft heel zwakjes en is heel shifterig, Yannick mist enkele van die draaiingen en moet bij elke boei plaatsen inleveren.

Remy Oomens Ned8334 zeilt netjes op al deze shiften en kan een verdiende 2e plaats in
de wacht slepen. Lefebvre-Good moeten het stellen met een teleurstellende 11e plaats. de volgende wedstrijd doen ze het niet veel beter en eindigen 15de. Tijdens het spirak vallen de Argentijnen hen aan en loeven hen op. Dit voorval is stof voor protest en Yannick mag gans de avond in de club blijven om zich tevergeefs te verdedigen tegen de Argentijnen. Scheetje sluit de dag af met een DSQ (dan ben je uitgeschakeld en krijg je het maximum aan punten).

De volgende dag,vrijdag, wordt nog heter, we zitten hier met 38 graden, en geen zuchtje wind. Er worden geen wedstrijden gevaren. Oudejaarsavond is rustig verlopen, een zwoele avond op het strand en van het vuurwerk genoten. `t Is weer eens iets anders om de jaarwisseling aan de andere kant van de aardbol door te brengen. Vandaag, zaterdag is lay-day, met frissere temperaturen, nog steeds geen wind wel enkele regendruppels.

Top 10 na twee races gezeild:
1. Victoria Travascio / Eugenia Jason, ARG, 8 points
2. Jose Tedin / Sebastian Aranguren, ARG, 9
3. Remy Oomens / Lotte Wijnbergh, NED, 12
4. Manuel Bologna / Rosario Torre, ARG, 16
4. Will Rusden / Matthew Davanzo, GBR, 16
6. Petr Fiala / Hynek Barkman, CZE, 17
7. James Rusden / Sam Muskett, GBR, 18
8. Christopher Martin / Jarryd MacKinnon, AUS, 22
9. Lucas Massa / Petra Martirena, ARG, 23
9. Tom Makey / Jonathon Kimber, GBR, 23

Adelaide Sailing Club

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: