UIT DE KUIP:<br> Key West 2005 dag 2

Brad is een Kiwi die ze aan het klaarstomen zijn om in Team NZ het voordek te gaan laten doen. Rodney is gewoon één van de beste zeilers waar ik ooit mee gezeild heb, super professioneel die gast. Heeft onder andere mee op de Club Med cat rond de wereld gevaren. De rest aan boord zijn locals volgens mij.

"Hey mannen,
onze 2de dag racen vandaag, eigenlijk onze eerste dag, gisteren was er geen start voor ons. Het is 22°C en er staat een 20-25kn wind. Door uitstel moeten we 2 uur wachten want er stond te veel wind en er stond wel wat zeegang."

"Wanneer we uiteindelijk het water opkonden deden we een paar oefen hoists en drops enz, en probeerden een nieuw Quantum voorzeil uit en kregen dan al onze pre race informatie. Een paar minuten voor de start hield de outhaul het voor bekeken. We sloegen erin om dit ongemak nog juist op tijd te fiksen, hadden een goede start en race en wonnen overall op handicap en kwamen eerst over de finish."

"Weer een goede start in de tweede race (Rodney Keenan stuurt), we zeilden tactisch goed om 2de te eindigen op handicap."

"Qua teamwork moet er nog wel een beetje gesleuteld worden. Die gasten hier aan boord zijn niet gewoon om te zeilen in meer dan 15 knopen wind en ze waren een beetje traag om te reageren met wat er allemaal gebeurde. Gelukkig is de boot snel, onze competitie aan de lijn bestaat uit een Farr 36 en een Melges 32. Het is een hele nieuwe zeildimensie omdat we downwind (even snel) naast de Transpacs 52 knallen. Rodney roept me de oren van m'n hoofd om de afstand naar de layline door te geven terwijl ik me klaar maak voor drops en hoists. Morgen zou het een beetje warmer worden en er wat minder wind staan, hopelijk komt dit ons teamwork ten goede en kunnen we onze goede resultaten behouden. Onze boot is een Thompson 30, heet Wairere en we zeilen in division 3"

Voor de resultaten:
Key West 2005

foto: Key West 2005 - division 3 © Tim Wilkes

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: