KEY WEST WEEK:<br> De performance boatshow op het water!

  • Author: Ice
    Date: vr, 21/01/2005 - 11:28

FLORIDA (US) - De Key West Week is een jaarlijkse zeiljachten serie in de prachtige blauwe wateren aan het Zuidelijke deel van Florida (US). Sinds jaren is deze populaire wedstrijdserie blijven groeien op zeilniveau en verwelkomen dit jaar bijna 300 deelnemende zeiljachten uit 14 verschillende landen. Grote namen zoals Coutts, Kostecki en vele anderen zijn betrokken bij dit evenement. Van de zeer competitieve Transpac 52 en Farr 40 klasse tot de familie zeilers in de PHRF handicap klassen. Een nieuwe trend die met de jaren insijpelt is dat Key west Week elke jaar nieuwe performance zeiljachten mag verwelkomen. Voor performance zeiljachten en leveranciers is dit dus een ideale plaats om hun nieuw speelgoed te showen. Honderden booteigenaars met dito crews kunnen zien hoe de noviteiten presteren. Niet veel andere wedstrijden zijn op dit ogenblik aan de gang, dus alle persgeweld naar Key west Week.

In 2001 werd de C&C 99 geintroduceerd tijdens Key West Week, een jaar later was het een one-design class met 10 schepen. De J 105 klasse groeit ook elk jaar, met haar 40 inschrijvingen dit jaar is het al een verhaal apart geworden. Dit jaar zien we de introductie van de Melges 32, JS9000, de Diode 36 en nog vele andere nieuwkomers.

Volg hun prestaties via http://www.premiere-racing.com

De uitgeweken Nederlander Peter De Ridder vaart met zijn MEAN MACHINE (Farr 40) in division 1, na 8 races staat hij op een 2de plek. Hasso Plattner uit Kiel (GER) met MORNING GLORY met slechts één punt verschil aan de leiding.

foto's © Jack Hardway

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: