JULES VERNE TROPHY:<br>ORANGE II uit de startblokken

  • Author: entityone
    Date: ma, 24/01/2005 - 19:14

Maandagochtend om 10u 03 minuten en 7 seconden (om eens exact te zijn) ging de ORANGE II door de startlijn van zijn poging om het Jules Verne-record bij te schrijven op haar palmares, en om in één keer het record van de CHEYENNE van vorig jaar (58 dagen) naar de geschiedenisboeken te verwijzen.

De veertienkoppige bemanning van de ORANGE II ontrolde de grote gennaker net toen de maxi-catamaran door de startlijn ging en er aan 20 knopen vandoor ging, met één reef in het grootzeil, een fok en het grote voorzeil erbij.

Om het Jules Verne record op haar naam te schrijven dat nu nog op naam van de GERONIMO staat met 63 dagen en nog wat, moet de ORANGE II terug zijn op 29 maart om 0u1’53", om het absolute record van de CHEYENNE te pakken wordt de oranje vliegboot terug bij Ouessant verwacht op 23 maart om 19u34’52".

Klik op voor Franse of Engelse feedback

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: