First 31.7 klasse - de erkenning is officieel

Vanaf maandag 24 januari 2005 mogen eigenaars van een First 31.7 officieel hun boot een eenheidsklasse boot noemen. Het Nederlandse watersportverbond deelde gisteren aan de klassenvoorzitter Rein Bakker per brief mede dat per heden de First 31.7 klasse erkend is.

De technische commissie had de nieuwe klasse al eerder goedgekeurd, doch de commissie breedtesport gaf gisteren pas haar formele goedkeuring. Dat het oprichten van een nieuwe eenheidsklasse geen sinecure is leiden we af aan de tijd die er overheen is gegaan. De procedure heeft meer dan een jaar geduurd, de eerste steen werd gelegd tijdens de klassenvergadering van zondag 14 december 2003.

Volgens het 31.7 klasse bestuur willen ze niet alleen het wedstrijdzeilen promoten maar ook een platform zijn voor alle 31.7 zeilers. Toertochten varen en bijeenkomsten organiseren over trim en inrichting horen daar dus ook allemaal bij.

a.s. zaterdag bijeenkomst van iedereen die geïnteresseerd is in de 31.7
Datum: 29 januari 2005, aanvang 14.00u
Locatie: Restaurant Café Heineke, Oudloosdrechtsedijk 166 1231 NE te Oud Loosdrecht

Tijdens de Deltaweek van 8-10 juli 2005 zullen de eerste Open Kampioenschappen First 31.7 worden gehouden.

First 31.7 klasse website

Een gedeelte van de brief van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond:

Betreft: erkenning klassenorganisatie
Geacht bestuur, 24 januari 2005
Hierbij deel ik u namens het Afdelingsbestuur Breedtesport (ABS) mee dat de Klassenorganisatie Beneteau First 31.7 per heden is erkend door het Koninklijk Nederlands Watersportverbond.

Met vriendelijke groet
Henk Plaatje
Projectmanager

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: