SKANDIA: "The keel has gone!"

"The Open 60 SKANDIA overnight suffered a major technical failure to the keel, which has led to the keel breaking away from the boat, approximately 30cm below the hull. The boat is still upright, with no sails up, and water ballast tanks full to keep the maximum amount of stability possible. Nick is safe on board and his shore team are working hard on getting him to the shore,meldde de website van Nick Moloney deze middag. De boot is niet lek, maakt geen water, en wacht met volle ballasttanks op een sleepje naar Rio de Janeiro.

In een eerste reactie sprak Nick van een grote ontgoocheling, gevolgd door toch een zekere opluchting dat de kiel er niet enkele dagen eerder in de Zuidelijke IJszeeën was afgeknapt. Nog steeds onder de schok van het gebeuren, zag hij in luttele seconden vele harde inspanningen in enkele momenten verloren gaan.

Een geluk voor Nick dat hij een koers uitzette dicht onder de Braziliaanse kust: op het moment van de ramp was hij slechts 140 mijl verwijderd van Rio. Van daaruit is inmiddels een door het walteam van SKANDIA gecharterde motorboot vertrokken die de Open 60 naar Rio zal slepen. Dankzij het milde weer kan de SKANDIA nu op motor de reddingsploeg tegemoet varen.

foto © Jean-Marie Liot / DPPI / Vendée Globe

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: