SOLO ROND DE WERELD<br> Is het record van Joyon dan zo straf?

  • Author: entityone
    Date: di, 25/01/2005 - 12:03

Slecht nieuws op de website van Kleine Ellen vanochtend: ze is haar volledige voorsprong op de Fransman niet alleen kwijt, ze telt sinds vandaag zelfs enkele mijlen achterstand op de recordrace van de IDEC van 2004… En dat alles is de schuld van een enorm hogedrukgebied waarin ze verzeilde kort na het ronden van de Falklands.

De Zuidelijke Atlantische Oceaan heeft niet echt gebracht wat Ellen ervan verwachtte: constante tegenwind, weinig wind, geen wind, materiaalpech, … Het enige positieve dat deze situatie met zich meebrengt, is dat de grote trimaran zachtjes voortglijdt, wat haar schipper toelaat om op krachten te komen na de zware beproevingen van de laatste weken, waar ze de totale uitputting erg nabij was.

En vóór woensdag zit er geen verbetering in, vertelde haar routeerspecialist haar: het enige wat er nu opzit is om koste wat kost noordelijker te geraken, uit de klauwen van het hogedrukgebied om zo aan te kunnen pikken met de passaatwinden die haar dan naar de evenaar zouden brengen. Op dit ogenblik drijft de CASORAMA/B&Q 730 mijl ten oosten van Rio de Janeiro, en heeft ze nog 1200 mijl te gaan tot de evenaar en de doldrum-kwelgeesten.

Team Ellen MacArthur

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: