Maxi Racer UCA tot 28 januari in Breskens

De UCA, een 85 voet lange maxi wedstrijd zeiljacht, is tot vrijdag 28 januari 2005 te bewonderen in Breskens, aan de steiger van masten bouwer Hall Spars.

Een ClubRacer lezer zag dit imposante zeiljacht liggen en stuurde ons enkele foto’s.

Ik vroeg me af wat deze racer in onze wateren komt doen en stelde enkele vraag aan André Vermeulen, de directeur van Hall Spars Nederland.

Waar komt de UCA vandaan?

"Naam van het schip is "UCA". De 85 voet lange Maxi Racer is in 2001 in Kiel (Duitsland) gebouwd bij de werf KNIERIM. Het ontwerp is van het Judel/Vrolijk design team. De UCA is de grootste in Duitsland gebouwde CARBON racer.

Waarom ligt de UCA in Breskens?

"Het schip heeft in Augustus 2004 zijn mast verloren op de Oostzee. De originele mast was overigens niet geleverd door Hall Spars! In september heeft Hall BV in Breskens de opdracht gekregen voor levering van de nieuwe 37 meter lange carbon mast, giek en complete tuigage."

"Oorspronkelijk zou het schip al in December in Breskens getuigd worden, maar als gevolg van de aanhoudende slechte weersomstandigheden in het noordelijke gedeelte van de Noordzee is UCA pas in de tweede week van Januari 2005 gearriveerd in Breskens."

"De nieuwe mast en tuigage zijn geplaatst op 19 en 20 Januari. Proefvaart werd gehouden op 25 Januari in aanwezigheid van de vaste bemanning, de project manager, ontwerpers, zeilmaker (North Sails - Germany) en een delegatie van Hall Spars."

Op vrijdag 28 januari vertrekt het schip naar Mallorca waar het vanaf April
2005 deelneemt aan diverse wedstrijden in het Middellandse Zee gebied.

Hall Spars heeft een nauwe samenwerking met het design team van Judel/Vrolijk.
Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang voor de levering van de carbon Hall masten, gieken en spinnakerbomen voor de nieuwe Alinghi.

Alinghi was twee jaar geleden winnaar van de America's Cup en de verwachtingen voor de volgende serie zijn hoog gespannen.

Verder zijn er op diverse Europese werven wedstrijd (en toerschepen) van het design team van Judel/Vrolijk in productie waarvoor Hall Spars de carbon masten in productie heeft.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: