Waar zijn alle Belgische en Nederlandse mini's?

Pogo's, Ginto's, Coco's, Zero's en Proto's... In zeilgek Frankrijk beter bekend als de minis. Ondertussen zijn er reeds een vijfhonderd mininummers toegekend aan deze snelle zeilmachientjes. Oorspronkelijk begonnen als het alternatief tegen het steeds duurder wordende offshore-wedstrijdzeilen.
Zes passen van boeg tot spiegel, een mast tweemaal zo hoog als de lengte van de waterlijn, 70m² spinakker, snelheden tot 15 knopen, kortom "de mini".

Druppelsgewijs vinden deze scheepjes ook hun weg naar de buurlanden, in België zouden er in diverse yachtclubs reeds een tiental minis dobberen.
Stilaan ontstaat bij enkele Belgische mini-eigenaars het idee om gezamenlijk enkele clubwedstrijden te zeilen, Oostende-Ramsgate, Templetrophy, Breskens Sailing weekend, Antwerprace...

Drie Belgische pogo-eigenaars staken de koppen bij mekaar en beslisten Oostende-Ramsgate en Templetrophy (5 tot 7 mei 2005) te zeilen, de organisatie is reeds gevraagd om de minis in een apparte klasse in ware tijd te laten zeilen, zodat een meetbrief niet noodzakelijk is. Indien dit zou aanslaan en we krijgen meerdere minis aan de start denken we eraan nog andere clubwedstrijden in onze apparte miniklasse te zeilen.
Zaak is nu zoveel mogelijk Belgische en/of Nederlandse mini-eigenaars warm te maken met dit idee zodat we ons als groep kunnen richten naar de wedstrijdorganisaties en onze kalenders op mekaar kunnen afstemmen. Bij deze krijgen we dus graag een seintje indien je je als mini-eigenaar aangesproken voelt en wil meezeilen, aarzel niet en laat van je horen!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: