Rolex Miami OCR:<br> Goede start gebroeders Coster in de 470 Klasse voor Beijing 2008

MIAMI - (US) De Nederlandse gebroeders Coster stevenen af op een overwinning in de 470 Klasse in het ISAF Grade 1 - Rolex Miami OCR evenement. Wat voor Nederland de Spa Regatta is, is voor de Amerikanen de Rolex Miami OCR als jaarlijks terugkerend evenement voor Olympische klassen dat meetelt voor de wereldranglijst.

Gisteren werden race 7,8 en 9 verzeild welke door de Nederlandse 470 zeilers met voldoende resultaat werden afgerond om hun leidende positie te versterken.
Vandaag is de laatste dag en zullen in elk geval nog twee wedstrijden worden gevaren, waarbij het comité nog kan beslissen een inhaalwedstrijd toe te voegen.

Met hun deelname aan het evenement geven zij blijk hun start te hebben gemaakt voor een nieuwe Olympische campagne richting Beijing 2008.
De broers uit Uithoorn, gecoached door vader en Talinn ’80 Soling zeiler Dick Coster, werden zesde in Athene waarmee zij in bezit kwamen van een Olympisch diploma.

En Sven en Kalle Coster hebben in de Verenigde Staten eer te verdedigen. Tijdens de voorbereiding voor de Olympische Spelen in Athene trainden zij eind 2003 met de Amerikaanse winnaars van Olympisch Goud in Athene: Paul Foerster en Kevin Burnham.
In deze periode namen zij ook deel aan de "US Nationals" in de 470 Klasse. Zij wonnen het evenement waarmee zij tot op heden verdediger zijn van de Amerikaanse Titel. In 2004 werd in de USA geen Kampioenschap gevaren.

Ongetwijfeld zal de vroege start van het Nederlands 470 Herenteam op Amerikaans water een onderdeel zijn van hun voorbereiding op het Wereldkampioenschap 470 dat deze zomer in San Fransisco zal plaatsvinden.

Op de Bisacyne Bay voor Miami is de deelname van Nederlanders beperkt.
Marc Blees met Gert van der Heijden strijden mee in de Star Klasse en staan momenteel 18e.

De Rolex Miami OCR is een onderdeel van een door Rolex ondersteunde evenementenserie. Andere toonaangevende evenementen in deze lijst zijn o.a. de Rolex Sydney Hobart Yacht Race en de Rolex Fastnet Race, te vinden op www.regattanews.com

Evenement web site: Rolex Miami OCR

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: