ClubRacer Hall of Fame 2004

  • Author: Ice
    Date: ma, 03/01/2005 - 21:29

De Clubracer Hall of Fame, een overzicht noemenswaardige zeilprestaties uit 2004. Voor het eerst een terugblik Zeezeilen in woord en beeld, met een duidelijke knipoog naar het wedstrijdzeilen met zeiljachten. Inclusief links naar het ClubRacer archief.

2004 was een spectaculair zeilseizoen, uit eigen ervaring een hoogst bijzonder jaar, het Clubracer Zeilteam maakte in 2004 de strak gezeilde AUDI. Er zijn heel wat prestaties neergezet door omringende Belgische en Nederlandse teams tijdens goedgevulde IMS en IRC velden. Een selectie van hun piekprestaties.

Januari 2004

MEAN MACHINE (Farr 40) uit Scheveningen (NED) wint de Key West regatta in Florida (US). Door hun prestaties en minimaal puntenverschil in de top 5 halen zij ook de 'Boat of the week award' binnen.

Maart 2004
Zware crashes… maar lieft 3 zeiljachten raken zwaar beschadigd tijdens de Grevelingen Wintercup.

Zeezout loopt zware schade op tijdens Grevelingen WintercupZeezout loopt zware schade op tijdens Grevelingen Wintercup

Ondertussen blijft MEAN MACHINE furore maken in de states en schrijft een "Grand Slam" op zijn naam na het winnen van de Acura SORC.

Peter de Ridder laat zien dat de teamzeilen trui hem ook past. Met het zeilteam Yachtclub Monaco 2 wint hij ook de 54ste Coup de France.

April 2004
Succes voor FANION (First 40.7) tijdens de Van Uden Reco Cup met meer dan 18 deelnemers in de sterk gegroeide IMS 1 klasse.

NASAARA met van Bennekom (NED) wordt 1ste in de J/22 klasse tijdens de Spi Ouest France regatta, Franz Hawer (BEL) wordt met de AMBRASSADOR (Maxfun 25) 2de in de sportboten klasse.

Mei 2004
De Nederlandse Commodores Cup deelnemers moeten tijdens de Houtrustrace in het ClubRacer Zeilteam met de AUDI (IMX 40) hun meerdere erkennen.

Audi doet gouden zaken tijdens de NSRAudi doet gouden zaken tijdens de NSR

De AUDI doet meer gouden zaken en wint ook de Yeoman Challenge Cup, AUDI laat hiermee haar handtekening achter op de meest begeerde IMS 1 beker van Nederland.

DAIKIN AIRCO (HOD 35) wint de Yeoman Challenge in IMS 2 met een tripple execo.

Terwijl de top van het zeezeilen aan het strijden is tijdens de North Sea Regatta pakt John den Engelsman (NED) een tweede plek op het Wereldkampioenschap J/22.

De overall winnaar van de 59ste editie van de ABN AMRO North Sea Regatta wordt de Daikin Airco (HOD 35). De boot van Frans vaan der Heijden had het beste resultaat van alle klasse winnaars.

De SATORI (Grand Soleil 45) van Steven Blom wint de overall prijs in IMS1.

Satori wint NSR overall prijsSatori wint NSR overall prijs

Juni 2004
Michel Kleinjans (Bel) zet met zijn ROARING FOARTY een nieuw WSSRC ronde record Round Britain. Michel wordt daarmee de eerste Belg die in de tabellen van het World Sailing Speed Record Council zal staan.

Het Belgisch duo Peter Layreyssens en Peter De Smedt winnen met BASECAMP (POGO2) de Mini Fastnet.

Peter Layreyssens en Peter De SmedtPeter Layreyssens en Peter De Smedt

CHECKMATE III (BH 41) neemt revanche en zet de Duitsers schaakmat tijdens het Europees kampioenschap IMS 600

Juli 2004
FOXY (IMX 40) wint tijdens de Deltaweek de Zeelandwedstrijden, AUDI (IMX 40) wint het eindklassement.

ROARING FORTY wint de stormachtige Cowes Dinard in de double handed klasse.

HOLMATRO (Grand Soleil 44R) geschipperd door Hans Horrevoets komt op kruissnelheid en wint de Gant Godland Runt (SWE), de Fastnet van het noorden.

YELLOW ROSE (X 332) van Martin Jan Ringers (NED) wint met overmacht in de X-332 klasse tijdens Cork Week (IRL) en brengt de "boat of the week" prijs mee naar huis.

HOLMATRO (Grand Soleil 44R) neemt geen rust en wint de Channel Race tijdens de Rolex Commodores’ Cup en zijn tevens best presterende IRC boot overall.

Ook Cowes Week ontsnapt niet aan het IRC geweld van Nederland, de HOLMATRO wint de IRC 2 klasse met geduchte tegenstand van de SATORI (Grand Soleil 45) die mooi 2de wordt.

Augustus 2004
BASECAMP wint National Pogo 2004 (FRA)

September 2004
Na protestbehandeling neemt BORRAS (Grand Soleil 45) de 24-Uurs IMS-Prijs over van Harry Amsterdam.

Ook het het Nederlands Kampioenschap Maxfun 25 wordt beslecht aan de groene tafel, Walter Geurts (NED) met zijn MAXSOLUTION wint na een sterke serie en een lang debat in de protestkamer.

Oktober 2004
De Antwerprace kent 11 klassewinnaars:
CRC A1: DEHLERIUM (Dehler 36)
CRC A2 JAG ONE (Elan 34)
CRC B WILDEMAN
CRC C: LAZY
ORC 1: LEVYAH (Spirit 425)
ORC 2: IXION
ORC 3-4: NOORDWIND
IRC: 1-2 BORRAS (Grand Soleil 45)
IRC: 3-4 AMBRASSADOR (Maxfun 25)
IRC 5-6: CAPELLA
MAXI: RANDSTAD (VOR 60)

Vier overwinningen op rij voor BASECAMP, Peter Laureyssens sluit het seizoen af met een mooie overwinning in het Frans Kampioenschap van de 6,50 klasse (Challenge Mini).

ClubRacer zeilteam verkozen tot beste zeezeilers van Nederland. Het Audi zeiljacht staat op de eerste plaats van de Ranglijst Versatel Zeezeilen.

Ook de Verbondsbezem krijgt de naam AUDI in zijn steel gekerfd.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: