JULES VERNE TROPHY:<br> ORANGE II over de evenaar

  • Author: entityone
    Date: ma, 31/01/2005 - 21:56

Na 7 dagen en 3 uur varen, omstreeks 2 uur deze namiddag, passeerde de ORANGE de evenaar, en met deze tijd ligt ze enkele uren voor op de tijd van GERONIMO (houder Jules Verne Trofee), en maar liefst één volle dag op de tijd van de CHEYENNE (houder absolute wereldrecord). Niet slecht als je weet dat de maxi-catamaran van Bruno Peyron tijdens deze eerste week herhaaldelijk met wind van minder dan 10 knopen te maken kreeg.

De gevreesde Doldrums hebben niets van zich laten zien in de aanloop naar de evenaar, en even leek het er zelfs op dat de ORANGE II zonder noemenswaardig oponthoud doorheen dit normaal windstille gebied zou sjeezen. Maar net na het overschrijden van de lijn lijkt het er sterk op dat de Doldrums de ORANGE II vooralsnog even willen ophouden: de snelheid liep inmiddels terug tot amper 4 knopen, maar dat is volgens schipper Peyron geen reden tot paniek: " We zien op de weerkaarten duidelijk dat we in de juiste zone zitten. Binnen enkele uren pikken we de zuidoost passaat op, en dan gaat het twee dagen lang keihard pal zuid met méér dan 20 knopen stabiele wind. Daarna hopen we aan te pikken bij een eerste depressietje die ons rond het hogedrukgebied van St.-Helena brengt zodat we snel de eerste afslag links kunnen nemen richting Kaap de Goede Hoop."

www.maxicatamaran-orange.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: