RECORDPOGING:<br> Dakar - Guadeloupe

  • Author: Ice
    Date: di, 04/01/2005 - 10:41

De Italianen Andrea Gancia en Matteo Mecelli proberen het record Daker naar Guadeloupe van 15 dagen 2u en 27min, in een open catamaran van slechts 20 voet, scherper te stellen. Het geratificeerde WSSRC record staat nu op naam van Hans Bouscholte (NED) en Gerard Navarin (FRA). Het is voor de Italianen een bisnummer, vorig jaar moesten ze noodgedwongen opgeven omdat hun roer het begaf. Ze startte deze poging op 26 december 2004 en hebben op dit ogenblik een kleine voorsprong op het record van 1999. Hun gemiddelde afgelegde afstand bedraagt nu zo'n 220 Zeemijl per dag. Ze hebben nog 1120 zeemijl te gaan.

Dat het jagen naar dit record niet zonder gevaren is, blijkt uit het ongevallen cijfer. 2 Duitsers en 1 Braziliaan hebben bij eerdere pogingen hun leven verloren. Blijkbaar blijven er genoeg zeilers geïnspireerd om zulke records te breken want ook een Australisch en het Belgische 15days team bereiden zich voor op deze uitdaging.

The Abaco TEAM 2004 challange

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: