CHEYENNE in Antwerpen

Klaarmaken om naar het Midden-Oosten verscheept te worden en alle zeilen te herstellen en na te kijken bij North Sails. Op weg naar Qatar voor de Oryx Quest 2005. Een wedstrijd voor de werelds grootste en snelste zeilmachines ter wereld die tegen elkaar racen in een non-stop race rond de wereld. Verwacht wordt dat deze monsters rond de 50 dagen het traject afleggen. Starten doen ze op 5 februari in Doha. Slechts 8 van zulke enorme schepen bestaan er en zo’n 5 worden er daarvan aan de start verwacht.

Zes zeilen zijn voorlopig bij ons in de zeilmakerij voor nazicht en herstellingen. Het grootzeil gewogen zonder latten weegt maar liefst zo’n slordige 680kg. Gelukkig zijn de meeste zeilen uit Cuben Fibre vervaardigd wat de zeilen toch iets lichter maakt.

Oryx Quest

foto's © Maxim van Pelt / North Sails

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: