15e Aruba Heineken Catamaran Regatta: 45 catamarans uit Europa per containerschip onderweg

Zoetermeer, 12 oktober 2005. De laatste voorbereidingen voor de in november te houden 15e Aruba Heineken Catamaran Regatta zijn in volle gang. Op 1 oktober zijn in Rotterdam en Tilbury (Engeland) totaal 45 catamarans in containers geladen om per containerschip naar Aruba te worden vervoerd. Van 6 t/m 11 november zullen circa 50 catamaranteams uit 5 landen gaan strijden om de eer en mooie prijzen en zal het Arubaanse Palm Beach omgetoverd zijn tot een compleet regattadorp waar voor zowel de deelnemers, aanhang als lokale bevolking en toeristen een fantastische jubileum zeilweek wordt georganiseerd.

Dit jaar wordt het evenement voor de 15e keer georganiseerd en is niet meer weg te denken uit de internationale wedstrijdkalender en de evenementenkalender van Aruba. Onder ideale omstandigheden, de dagelijkse NO-passaat (windkracht 4 a 5 Bf), vlak water, watertemperatuur circa 26 graden en een luchttemperatuur rond 30 graden wordt het evenement gehouden vanaf het strand van het Holiday Inn hotel, dat is gelegen aan het mooiste strand van Aruba: Palm Beach. Van zondag 6 november t/m vrijdag 11 november zullen de deelnemers 10 races zeilen, variërend tussen korte baan wedstrijden en lange baan wedstrijden. De lange afstandsrace is de afsluiting van de zeilweek en voert de deelnemers langs de Arubaanse kust en op de terugweg door een schitterende lagoon en de haven van Oranjestad. Alle korte baan wedstrijden worden direct onder de kust gezeild, zodat de meereizende niet-zeilers en de toeristen en lokale belangstellenden ook volop van de wedstrijden kunnen genieten. Voor de vele niet-zeilers (veelal echtgenoten en kinderen van de zeilers) is er bovendien regelmatig een toeschouwerboot beschikbaar om de wedstrijden van heel dichtbij op het water te kunnen volgen. Naast het zeilen is er een uitgebreid sociaal programma met gezellige lunches, diners en party’s onder de palmen. Op de vrije woensdag kunnen de deelnemers het eiland gaan verkennen. Kortom, een ideale zeilomgeving en een schitterende zeilvakantie. Een groot aantal van de bijna 200 deelnemers vliegt al rond 2 november naar Aruba om rustig te kunnen wennen aan de warme omstandigheden en om de boten in elkaar te zetten en te trainen.

Deelnemers: Totaal zullen er dit jaar 50 teams aan de start verschijnen. De deelnemers komen uit Nederland (26 teams), Engeland (18 teams), België (1 team), Oostenrijk (1 team), Aruba (4 teams). Onder de deelnemers zijn veel bekende zeilers te vinden zoals de winnaars van vorig jaar Hans Bouscholte en Ruurd van Wieren, Tornado kernploeglid Mischa Heemskerk, F18 topzeilers Jean Louis Flier, Paul Buyse en Hans Breur en de Engelse topzeilers Richard Allen, Ashely Machin, James Power en Stuart Gummer. Naast de groep ervaren wedstrijdzeilers zijn er ook de enthousiaste recreatieve zeilers die naar Aruba komen voor het zeilen, de fun en de zon. Ter plekke vormt de combinatie ervaren zeilers en recreatieve zeilers een perfecte mix voor een goed en gezellig evenement.

Boottransport: Na het grote succes van afgelopen jaren, is de inschrijving weer helemaal vol. De vijf beschikbare containers zijn volledig gevuld met boten en bijbehorende onderdelen. Op 1 oktober leverden alle deelnemers hun boten aan in Rotterdam en Tilbury om ingeladen te worden in de containers van Hapag Lloyd. Na een oversteek van circa 15 dagen zullen de containers medio oktober op Aruba aankomen en vervolgens op het strand worden geplaatst naast het Holiday Inn hotel, waar alle deelnemers verblijven.

Semi-live beelden op Internet: Na een eerste geslaagde proef vorig jaar, zal het evenement dit jaar heel goed op internet www.arubaregatta.com te volgen zijn. Naast de dagelijkse verslagen en foto’s zullen dagelijks videobeelden met korte reportages, interviews, wedstrijdverslagen en sfeerimpressies op de website worden geplaatst. Dankzij de nieuwste technieken kunnen de beelden heel snel na de opnamen direct live gezet worden op de website.

TV-uitzending: De organisatie heeft ook dit jaar weer een eigen TV-uitzending op RTL-5 geregeld. Op zondagmiddag 18 december zal het evenement om 17.30 uur op RTL-5 worden uitgezonden. En op zaterdagmiddag 24 december worden herhaald. De TV-crew van SMV Audiovisuals zal de hele week opnamen maken op het water en op de wal, die zullen worden gebruikt voor de TV-uitzending, de website en een DVD.

Organisatie: De 15e Aruba Heineken Catamaran Regatta wordt volledig georganiseerd door Edwin Lodder, die full-time betrokken is bij de organisatie van diverse zeil-evenementen, zoals naast de Aruba Heineken Catamaran Regatta, de Zwitserleven Ronde om Texel, North Sea Regatta, ’t Fort Marina Regatta en de 24 Uurs Zeilrace.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: