AANKONDIGING:<br>Eerste Golden Rock Regatta

Op 13 november 2005 gaat de eerste Golden Rock Regatta vanaf St. Maarten van start. Met de spectaculaire Midnight Pursuit Race begint deze fantastische zeilweek, die de deelnemers langs de mooie eilanden rondom St. Eustatius zal voeren. Op zondagavond om middernacht zullen de boten op handicap worden gestart, waarbij de langzaamste boot als eerste zal starten. De eerste boot die bij St. Kitts aankomt wint de St. Kitts Midnight Pursuit Race Trophee. Natuurlijk wordt dit ’s avonds gevierd met een Beach Party in Frigate Bay.

De Golden Rock Regatta biedt de zeilers een nieuw alternatief voor de Heineken Regatta op St Maarten maar dan met meer dagen zeilen en langere afstanden met bezoeken aan de mooie eilanden St. Kitts, St. Barts en St. Eustatius. Als historisch hoogtepunt zullen de deelnemers op woensdag 16 november 2005 in de First Salute Race de historie herleven:

St. Eustatius 16 november 1776
De Brigantijn ‘Andrew Doria’ nadert de rede van St. Eustatius, ontplooit de ‘roodwit gestreepte vlag’ en vuurt een saluut van 13 schoten. Op aandringen van Gouverneur Johannes de Graaff vuurt de commandant van Fort Oranje een antwoord met 11 schoten, twee minder dan gewoonlijk. Zo begint de opkomst van werelds grootste natie en de ondergang van het kleine eiland St. Eustatius die uiteindelijk deze brave daad duur moest bekopen!

De Amerikaanse brigantijn ‘Andrew Doria’ voor St. Eustatius op 16 november 1776

Sint Maarten 16 November 2005
In tegenstelling tot Admiraal Rodney, die het lot van St. Eustatius verzegelde in zijn zege in "The Battle of the Saints", zullen de deelnemers hun eigen slag leveren om ‘The Saints’ om een begin te maken van een herbeleving met als einddoel om als in oudsher de rede van St. Eustatius met 200 schepen te bevolken en het geschater van zeelieden van alle uithoeken van de wereld over het water te laten galmen!

In 2005 wordt er een begin aan deze droom gemaakt met een vloot van rond 10 gehuurde zeiljachten met 50-100 deelnemers uit de lage landen. Deze zal ongetwijfeld groeien met 20 - 30 plaatselijke jachten met zo’n 100 - 200 enthousiaste zeilers uit de omliggende eilanden en in 2006 verder aangevuld zal worden met een vloot vanuit de VS.

Programma 2005
Zondag 13 november: Het GRR Verwelkomingsfeest - op het strand voor Holland House - Philipsburg.
De St. Kitts Midnight Pursuit Race
Vanaf middernacht: Great Bay, St. Maarten / Basseterre, St. Kitts

Maandag 14 november:
Frigate Bay Beach Party & BBQ

Dinsdag 15 november: De St. Barths Trophy
Frigate Bay, St. Kitts / Baie Columbier, St. Barthelemy. ‘s Avonds: Beach Front Party & Crayfish BBQ.

Woensdag 16 november: De Statia First Salute Trophy
Baie Columbier, St. Barths / Fort Oranje, St. Eustatius. ‘s Avonds: Fort Oranje "First Salute" Party!

Donderdag 17 november: De Statia Up & Down Race
Fort Oranje, St. Eustatius / Fort Oranje, St. Eustatius. ‘s Avonds: Fort Oranje Prize Giving Party.

Vrijdag 18 november:De Wilgen Vastgoed Pursuit Race
Oranjestad, St. Eustatius / Oyster Pond, St. Martin. ‘s Avonds: Prize Giving dinner & Party in het Captain Oliver’s Resort

Klassen:
Er zal in de volgende klassen gevaren worden.
Bareboat I: 48 - 51 vt
Bareboat II: 36 - 47 vt
Open Class: Met Spinnaker
Open Class: zonder spinnaker.
Cool Class: Met en zonder Spi

Tijdens deze fantastische zeilweek zal de regatta gevolgd worden door ‘The Sailing Channel’ die hier uitgebreid verslag van zal doen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: