Volvo Extreme 40 circuit trekt olympische zeilers aan

Het Volvo Extreme 40 circuit trekt steeds meer olympische zeilers aan. Vandaag werd bekend dat een volgende boot, met Volvo Ocean Race veterane Carolijn brouwer aan het roer, de lijst van deelnemers aanvult.
TornadoSport, die de klasse managet, stelde een boot ter beschikking aan Brouwer. Haar team zal de naam ‘Team Volvo Ocean Race’ dragen.

Carolijn Brouwer maakte gedurende de laatste editie van de Volvo Ocean Race deel uit van het Amer Sports Too Team, dat uit louter vrouwen bestond. Na afloop richtte zij zich volledig op deelname aan de Olympische Spelen in Athene. Momenteel voeren zij en partner Sebbe Goidefroid (BEL) een Olympische campagne in de Tornado-klasse.

Carolijn is de eerste vrouwelijke schipper op een Volvo Extreme 40. Inmiddels zijn Sebbe Godefroid en Emma Westmacott aan haar team toegevoegd. Westmacott maakte net als Carolijn deel uit van de bemanning op de Amer Sports Too tijdens de Volvo Ocean Race 2001-2002. In de komende Grand Prix Series zal zij het team versterken als ‘gast bemanningslid’ en als deel van het project managementteam.

‘Team Volvo Ocean Race’ wordt compleet gemaakt met 18-foot Skiff en multihull-zeiler Greg Homann (AUS) en collega Tornado-zeiler Jeroen van Leeuwen (NED).

Op de drie deelnemende boten die tot dusver bekend zijn, maken olympische zeilers deel uit van de betreffende teams. Op de Motorola-CHR van Conrad Humphreys vaart Leigh McMillan, die voor Groot Britannië uitkwam in de Tornado-klasse in Athene, samen met landgenoot en tevens olympisch Tornado-zeiler Will Howden.

Bij opponent Team Holmatro zit tweevoudig winnaar van Olympisch eremetaal Mitch Booth aan het roer. Zijn team wordt onder andere versterkt door drievoudig Wereldkampioen Herbert Dercksen, waarmee Booth momenteel een tweede olympische campagne voert in de Tornado,

"Het Volvo Extreme 40 concept is fantastisch" zegt Carolijn. "De uitdaging is mij op het lijf geschreven en ik zie ernaar uit om de strijd aan te gaan met zoveel zeer ervaren zeilers. Het zal ook fantastisch zijn om oude bekenden uit de ‘scene’ van de Volvo Ocean Race weer te ontmoeten.

De Volvo Extreme 40’s zullen ‘in-port’ racen op vijf Volvo Ocean Race Stop-over locaties: Sanxenxo (Spanje), Rio de Janeiro (Brazilie), Baltimore/Annapolis (USA), Portsmouth (Groot Britannie) en Rotterdam. Het ‘In-port’ Volvo Extreme 40 Grand Prix zeilen wordt binnen de Volvo Ocean Race geïntroduceerd om spektakel toe te voegen aan het pakket van vermaak, dat wordt aangeboden aan het publiek op de stopover locaties.

Vijf Volvo Extreme 40’s maken zich vanaf 4 november in Sanxenxo gereed. De races vinden in de baai plaats van 6 tot 10 november. Op dit moment vormen Team Holmatro, Motorola-CHR en Team Volvo Ocean Race de lijst van deelnemers.

www.volvoextreme40.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: