AANKONDIGING: Ladies Cup bij 26ste 6 Uren van de Nieuwe Meer

Tijdens de 26ste 6 Uren van de Nieuwe Meer op 13 november 2005 zal er voor de eerste keer ook gestreden worden om een Ladies Cup. Tot nu toe was dit grootste jaarlijkse zeilevenement van Amsterdam op de Nieuwe Meer vooral een zaak van de mannen in de Olympische Laserklasse. Met de instelling van de Laser Radiaal als éénvrouwsboot voor de Olympische Spelen in Bejing kon een speciale prijs voor het beste vrouwenteam niet uitblijven.

De Laser is een snelle zeilboot, die gevaren wordt door één man of vrouw. Het bijzondere van de 6 Uren is dat de Laser dan door twee stuurmannen of -vrouwen gevaren wordt. Na elke ronde wisselen zij en het team dat in 6 uur tijd de grootste afstand aflegt, is de winnaar. Het is een soort Le Mans voor zeilboten. De start is om 10.00 uur ’s morgens en de finish is vanaf 16.00 uur.

De wedstrijd is voor toeschouwers goed te volgen en de wissels bij de steigers van Watersportvereniging De Koenen, de organisator van het evenement, zijn vaak spectaculair. De actuele stand wordt in het clubhuis van De Koenen bijgehouden.
Er doen zo’n 70 teams mee en dat geeft spanning en van tijd tot tijd sensatie. Tal van topzeilers, ook uit andere klassen nemen deel. Zij strijden om de hoofdprijs. Andere prijzen zijn er voor de Masters (ouder dan 35 jaar), de lichtere zeilers in de Laser Radiaal, de jeugd in de Laser 4.7 en de Laser Pico en dan nu ook de vrouwen in de Laser Radiaal.

In de 26 jaar dat de 6 Uren nu bestaat groeide het uit tot een groot zeilevenement. Groter kan het evenement nauwelijks worden, want bij 75 deelnemers is de ruimte op de Nieuwe Meer en bij de steigers op.

Watersportvereniging De Koenen (Firefox buggy site alert!) vindt u aan het Jollenpad in Amsterdam Buitenveldert, vlak achter het hoofdkantoor van ING. Borden wijzen u van daar af de weg.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: