Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee 2005

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 24 november aanstaande wordt bekend gemaakt wie in 2005 de winnaar is van de meest prestigieuze zeilprijs van Nederland, de Conny van Rietschoten Trofee.
Voor de Trofee zijn de volgende zeilers gekandideerd.

Categorie jeugdzeilen/surfen:
Hielke Dijkstra en Marit Bouwmeester

Categorie bijzondere verdienste:
Jan van Staveren

Categorie zeezeilen:
Leon Bart en Mark Slats

Categorie internationaal en olympisch zeilen/surfen:
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (470)
Tjarco Timmermans, Jurjen Feitsma, Fanny van Leeuwen en
Ivan Peute (J22)

In de Sociëteit (lees: clubhuis) van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam maakt de jury op 24 november eerst bekend wie de winnaars zijn in elke categorie. Bij deze winnaars zit de winnaar van de Trofee.

De Conny van Rietschoten Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.

De selectie geschiedt als volgt. Zeilers en belangstellenden brengen schriftelijk hun stem uit (brief, website), volgens het reglement dient deze vergezeld te gaan van een motivering. Op basis van alle voordrachten bepaalt een onafhankelijke jury de diverse winnaars.

De Trofee wordt op 24 november voor de 23e maal uitgereikt. Onder de genodigden bevinden zich niet alleen de genomineerden in de verschillende categorieën, maar ook de vroegere winnaars van de Trofee, de media en de mensen die in zeilend Nederland een rol van betekenis vervullen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: