NOS Studio Sport volgt Volvo Ocean Race

NOS Studio Sport besteedt vanaf zondag 30 oktober aanstaande uitgebreid aandacht aan de Volvo Ocean Race. De nieuwe editie van ’s werelds grootste zeilrace start op 5 november in het Spaanse Sanxenxo en eindigt negen maanden later in Gotenburg.

Het actuele nieuws over de Volvo Ocean Race is te volgen via de dagelijkse NOS Sportjournaals. Verder is er in elke zondagmiddaguitzending van NOS Studio Sport een samenvatting te zien van de ontwikkelingen van de afgelopen week. Naast een wedstrijdverslag is er speciale aandacht voor de Nederlandse deelnemers. Zo is onder meer een live beeldverbinding mogelijk met de Nederlandse zeilers tijdens de etappes. Daarnaast staan er verschillende reportages vanaf de vaste wal op het programma. Hans Bouscholte, een van Nederlands bekendste zeilers en zelf deelnemer in 1997-1998, is regelmatig te gast in de studio om de kijker meer inzicht te geven in de Volvo Ocean Race.

De eerste uitzending over de Volvo Ocean Race op zondagmiddag 30 oktober (NOS Studio Sport, Nederland 2, ca. 16.30 uur) bevat een historische terugblik. Verder is er een reportage te zien over Conny van Rietschoten. Deze legendarische Nederlandse schipper won tweemaal de Whitbread Round the World Race, zoals het evenement destijds heette. En natuurlijk is er aandacht voor de stand van zaken bij de deelnemende boten en de voorbereidingen van de Nederlandse zeilers in Sanxenxo.

Nederlandse inbreng
De Volvo Ocean Race is de grootste en meest uitdagende zeilrace rond de wereld. Tussen start en finish liggen meer dan 31.000 zeemijlen en worden bijna alle wereldzeeën bevaren. De race begint op 5 november met een in-port race, een soort proloog, in het Spaanse Sanxenxo. Een week later, op zaterdag 12 november, klinkt het startschot voor de eerste etappe van Vigo naar Kaapstad. Via Melbourne, Wellington, Rio de Janeiro, Baltimore, New York en Portsmouth arriveert de vloot in juni 2006 in de haven van Rotterdam. Van daaruit varen de zeven deelnemende schepen naar de finish in het Zweedse Gotenburg. Deze editie van de Volvo Ocean Race kent een grote Nederlandse inbreng in de vorm van twee schepen onder Nederlandse vlag en vijf zeilers. Hans Horrevoets, Gerd Jan Poortman en Simeon Tienpoint zijn bemanningslid op de ABN AMRO B boot, Bouwe Bekking is schipper van het Spaanse schip ‘Movistar’ en Dirk de Ridder vaart mee op de Amerikaanse ‘Pirates of the Caribbean’.

NOS Studio Sport

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: