Nederlandse campagne zwaarste zeilrace rond de wereld, de Vendee Globe gestart

Van alle uitdagingen, is die om rond de wereld te zeilen zonder twijfel een van de allergrootste. En zeker als je dat alleen doet, zonder ergens te stoppen en in een race tegen de twintig meest geavanceerde zeiljachten van deze tijd. En toch is dat precies wat Hans Bouscholte zal gaan doen. In november 2008 verschijnt de Nederlandse zeiler aan de start van de Vendée Globe, een vierjaarlijkse zeilrace die in de voorgaande 5 edities legendes, helden maar ook slachtoffers heeft gemaakt.
Geen enkel ander sportevenement vergt gedurende zo’n lange tijd zoveel van zijn deelnemers. Tussen start en finish in Frankrijk liggen 25 duizend zeemijlen door de meest eenzame en gevaarlijke zeegebieden op aarde. De deelnemers wachten 100 dagen ontberingen, eenzaamheid en keiharde onderlinge strijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de race in Frankrijk een bijna mythische status heeft bereikt. Het vertrek en de aankomst wordt door honderdduizenden toeschouwers bijgewoond. De race wordt dagelijks op de voet gevolgd door kranten en radio- en televisie.

Meedoen aan de allerzwaarste zeilrace ter wereld vergt jarenlange training en voorbereiding. Deze zomer zette Hans Bouscholte een belangrijke stap op weg naar 2008. Tijdens Sail 2005 in Amsterdam kon hij het publiek zijn speciaal voor de race ontworpen boot laten zien. Een bijzondere gebeurtenis, want nog nooit voer een boot uit de spectaculaire Open 60 klasse onder Nederlandse vlag.

www.bouscholte.nl

foto © www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: