Michel Kleinjans is vertrokken (rond Ierland)

Op zaterdag 1 oktober om 12u57 GMT, toen de zeilers van de Lage Landen de Antwerpse kathedraal in zicht kregen, is Michel Kleinjans en zijn ROARING FORTY van start gegaan in Dublin Bay om te proberen het solo Round Ireland record af te snoepen van de Ier die het waagde hem dat voor te doen.

De kapotte startmotor van een week geleden is nu vervangen door een glimmend nieuw exemplaar, zodat Michel het eerste en het beste weervenster kon benutten om zijn chrono-race aan te vatten. Michel verkoos om in zuidelijke richting te vertrekken, en zeilt in wijzerzin rond Ierland.

Op maandagochtend lag de ROARING FORTY ter hoogte van de Blasket Islands ten zuidwesten van Ierland. Het gebrek aan wind werkte op dat moment een beetje in op het humeur van de schipper, maar gelukkig voor de schipper trok de wind aan in de vroege namiddag. Uit recente weerkaarten blijkt dat die wind hem de komende dagen zal blijven vergezellen, zodat we weer stilletjes mogen hopen op eindelijk weer eens een Belg in de zeilrecord-tabellen…

Het huidige record staat sinds 12 september 2005 op naam van de Ier Michael Liddy die met zijn First 40.7 in 5 dagen en 12 uur en 11 minuten rond Ierland zeilde.

Het record voor bemande jachten staat op naam van de Franse 60-voeter CITY JET/SOLUNE, in 57 uur 41 minuten.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: