Provant Sail Cup 2005 - De zeiljeugd hijst de zeilen

Op zondagmiddag konden de op de wandelterrassen kuierende Antwerpenaars zich vergapen aan de 'after party' van de Antwerp Race: voor de 4de Provant Sail Cup kreeg de organisatie de gewaardeerde steun van 5 halftonners, een 11MOD en één Mumm 30. Net genoeg boten om de vele opgedaagde jongeren een kans te geven om eens van het wedstrijdzeilen te proeven.

Met de ProvAnt Sail Cup wil de provincie Antwerpen jonge (kandidaat) zeilers de kans om -zoals ze het op de website van de ProvAntSail Cup stellen- "met ervaren bemanningen op blitse racejachten mee te varen: snelle manoeuvres, tactische opties, de spanning van inhalen of ingehaald worden". En inderdaad: alles kwam aan bod.

De leerling-tovenaars werden zondagnamiddag wel getrakteerd op uiterst wisselende omstandigheden: veel stroom tegen aan de ene kant van de Schelde, een pak minder tegenstroom aan de andere kant. Nu en dan veel wind (met vlagen), dan weer absolute windstilte waardoor een boei waarrond je bijna heen was, plots weer meters ver ligt. En als beloning voor een droge dag, kregen de zeilers bij het binnenvaren van de Jachthaven Antwerpen Linkeroever nog een heuse stortbui te verwerken.

In de verschillende startgroepen was de strijd er niet minder om, en werd er dicht onder de wal bij Linkeroever gestreden om elke meter: de dieptemeter was van onschatbare waarde. Hulp van de begeleidingsschepen af en toe ook... waarvoor nogmaals dank Ilias...

De ProvAnt Sail Cup kon ook deze keer rekenen op steun van de Provincie Antwerpen, Timberland en ARC. De nodige logistieke steun werd geleverd door de VYF en de rescue-teams van de KLYC en de RYCB. De Waterpolitie zorgde er mee voor dat voorbijvarende binnenschepen snelheid minderden.

Op de afsluitende prijsuitreiking werden zowel de deelnemende jeugd als de deelnemende jachten vergast op leuke en lekkere prijzen. Havenmeester Jan van Linkeroever had een speciaal tarief in petto voor de deelnemende jachten die door de vloeddeuren glipten om in zijn knusse haven te bekomen van een vermoeiend weekend. Volgend jaar méér van dat.

uitslag van de ProvAntCup

Halftonners

1 General Tapioca 2-1 à 3
2 Wave Rider 1-3 à 4
3 Fantasy 2-4 à 6
4 Half Moon 3-5 à 8
5 Envol 5-4 à 9

Andere klasse - Mum 30 en 11Meter

1 Red Sharc 1-2 à 3
1 Mum 30 2-1 à 3

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: