Uitslagen GOOFIES zeilrace oktober 2005

Tijdens de traditionele Goofies zeilrace van oktober 2005 genoten bijna 50 zeilers van een mooie baan met prachtig zeilweer.
Een aantal zeilers vergiste zich in de sterkte van de tegenstroom in het eerste deel van de race. De langzamer schepen konden alleen door zo veel mogelijk uit de stroom te blijven de eerste keerboei bereiken. Een aantal van hen die dat niet zo goed deden merkten dat ze tenslotte niet meer vooruit kwamen en gaven op.
In de verschillende klassen werd bijzonder fel gestreden waarbij de verschillen tussen de schepen op een baan van ruim 25 mijl na correctie soms maar 10 seconden bedroegen.

In de First 31.7 klasse won schipper Hans de Jager met de Chasseur uit Wolphaartsdijk met afstand voor de Villa First van Adri van de Velde uit 's Heer Henderikskinderen.

In de IMS klasse won de Checkmate 3 van Peter de Ridder voor Lennart van Oeveren uit Goes met de Xanadu. 10 seconden daarna kwam schipper Kees de Ridder toekomstig inwoner van Kats met de Aldebaran V.

In de ORC klasse won schipper Wim Huiszoon uit Middelburg met de Sula voor schipper Kat met de Talisman

Tenslotte was de Zwerver van schipper van Ballegooien in de ongemeten klasse de winnaar voor de Crossroads van schipper Wams uit Wolphaartsdijk.

Meer info: Goofies Race

foto © vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: