Foto gekopieerd en copyright geschonden - overduidelijk!

Als iemand iets kopieert van je website is dat het beste compliment dat je kan krijgen, probeerde ik nog even, maar eigenlijk draait mijn maag gewoon om als ik eraan denk dat ze de binnenzakken van ClubRacer rollen. Watersport.net (Sanoma Uitgevers) en Waterkampioen.nl (ANWB) hebben namelijk zonder toestemming een foto geplukt van Clubracer.be waarbij ik zéér duidelijk het copyright heb vermeld.

Hierbij is het copyright dus geschonden, omdat bovenstaande gepubliceerd is op hun websites zonder voorafgaande toestemming van de fotograaf (ik dus).

Ik wil niet als een vervelend persoon overkomen, maar vanwege de arrogantie waarmee de foto is gekopieerd, wil ik niet akkoord gaan met deze actie. Ze hadden tenminste iets kunnen vragen.

En voor diegeen die het nog niet wisten, Copyright betekent dat een afbeelding niet vrij mag worden overgenomen, bewerkt of gekopieerd.
Indien de status van het copyright niet bekend is of bij twijfel dient men er van uit te gaan dat er copyright van toepassing is!

Laat dit een les zijn voor de toekomst, ook voor jachteigenaren of bemanning. Je mag dus niet zomaar foto's of code overnemen en publiceren op je eigen website. Stel eerst de vraag aan onze redactie, bij niet commerciële toepassing wordt het publiceren meestal toegestaan.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: