Antwerpse haven legt werk neer - Wij gaan naar Open Steiger!

Na 4 jaar is de Open Steiger ( ofte Antwerp Yachting Show ) stilaan volwassen aan het worden. D.w.z. dat op de fransen na praktisch het volledige aanbod zeil- en motorjachten dat in onze contreien wordt aangeboden, present is in het Antwerpse Willemdok. Dat een zeiljacht in zijn natuurlijk element (het water) het goedkoopst verplaatst wordt in vergelijking met transport over land. Het is in zijn natuurlijke context altijd aantrekkelijker en op het onderwaterschip na, kan je ook alles piekfijn keuren en besnuffelen.

En wat is er dan allemaal te zien het komende weekend?
Wel, opvallend veel skandinaven: X-YACHTS, met bijna de volledig vernieuwde lijn, en ook de 37 voet is aanwezig. Maar ook een andere Deen, FAURBY yachts, is voor de eerste maal aanwezig in Antwerpen. De mensen van NAJAD, dat andere skandinavische succesvolle comfortconcept, in de jaren 90 al aanwezig in Antwerpen, is terug in 't stad, hopend enkele vlamingen te kunnen verleiden voor de vernieuwde 'snelle' lijn, getekend Judel Vrolijk.

In dezelfde lijn vinden we ook ARCONA yachts, niet toevallig de vroegere Najad importeur, die zijn hart weer verpand heeft aan nog zo'n schitterend scandinavisch staaltje van vakwerk.

Meer exotisch is dan weer
SYDNEY Yachts, voor het eerst ten toon in de Lage landen, wel al prominent aanwezig afgelopen maanden op de wedstrijdbanen, en nu van dichtbij te bezichtigen en te bewonderen.

Uit onverwachtse hoek, nl Polen komt DELPHI jachts, samen met HARMONY, de nieuwe reeks van de Poncin werf uit Frankrijk. Ook voor het eerst in Antwerpen, en we heten ze van harte welkom.

We konden eindelijk ook J-BOATS overhalen om op deze Open Steiger aanwezig te zijn, en dat zal bij de vele jeugdige wedstrijdzeilers uit het Antwerpse de harten sneller doen slaan.

Nu we toch richting Zuid-Europa gaan, even een kijkje nemen bij de Sloveense werven: vorig jaar reeds ELAN, nu ook SALONA aan de steigers. Kom zelf uitzoeken waarom deze 2 jonge jachtbouwers zo succesvol zijn. De ELAN Impression serie is een echte prijswinner en SALONA zal, met zijn eigen sterke lijn, ook indruk maken in deze contreiën.

Het Duitse Hanse, hier gepresenteerd door Boras Boat Shop - die in hun achtertuin tentoonstellen - is waarlijk zowat slachtoffer van zijn succes, maar ook wel van een ongelukkig moment van nieuwe modellen presenteren. De werf heeft nog geen demojachten ter beschikking maar dat mag u niet weerhouden de 2 Hanses die aanwezig zullen zijn, te komen keuren.

En dan de jachten met de grote Nederlandse werven-reputatie: CONTEST (popup Alert!). Een primeur: de nieuwe CONTEST 45 komt naar Antwerpen, en komt naast broertje de CONTEST 50 te liggen. Hoe zeggen ze dat in Nederland? Vakmanschap is Meesterschap. Kom zelf uitzoeken waarom!

Verdeler FOR SAIL heeft daarbij ook nog dat totaal andere concept in de show: de Amerikaanse HUNTER jachten. Ruimte, comfort en een totaal andere stijl. Ja, er moet voor elk wat wils zijn.

Het Oostenrijkse SUNBEAM blijft ook verbazen door als alpenland schitterende blue water jachten te bouwen die gezien mogen worden. Ze zijn dan ook sinds jaren een vaste waarde op de Antwerpse OPEN STEIGER.

foto © www.vision-art.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: