Tommy Hilfiger wint eerste Volvo Extreme 40 Grand prix serie in Sanxenxo

  • Author: Ice
    Date: vr, 11/11/2005 - 11:21

Donderdag 10 november was voor de teams een nagelbijtende finale dag met twee Volvo Extreme 40’s dicht tegen de overwinning. Tommy Hilfiger met schipper Randy Smith en de Volvo Ocean race catamaran met import Belg Carolijn Brouwer. Tommy Hilfiger was op de laatste dag net ietsje sneller en slimmer op de wedstrijdbaan en kon hiermee de overwinning pakken in Sanxenxo.

Carolijn startte de racedag met een paaltje maar tijdens de beslissende wedstrijd voer ze in een windloos gat en kon deze fout niet meer herstellen. Het is de eerste keer dat Carlolijn haar plaats moet delen in het Volvo Extreme 40 klassement.

QUOTES donderdag 10 November 2005

Alistair Richardson (stuurman, Basilica)
"No, we are not happy. It has been a very difficult day today. There was a lot confusion about the actual course in the first race we were doing. We ended up in the wrong course and let three boats gone by. From first place we dropped to fourth. That was very disappointing. But for the rest we really enjoyed ourselves."

Carolijn Brouwer (schipper Volvo Ocean Race)
"We are very happy with a second place. With so many first class sailors in a fleet like this, I think we should be very happy. Obviously coming from first place and ending up second is a little bit harsh, but if you have asked us if we would like to finish second in this Grand Prix we would have all signed for it. We had lots of fun, the boats were fast. All together: we deserved a beer. We have done a good job."

Leigh McMillan (stuurman Motorola-CHR)
"Obviously we are a little bit disappointed. We came in to the last day with a very good chance of winning, Today we found the conditions a bit to difficult. But it has been a great week and looking forward to the next stop."

Mitch Booth (schipper Holmatro)
"Although we could have been first and we are happy. We are on the podium and as long you are on the podium and drink some champagne, everybody is going to be happy with that. A great event. It turned out to be an event everybody expected. The sailors, the sponsors, plenty of crowd. It is a real thrill to sail these boats, so I am very happy."

Randy Smyth (schipper Tommy Hilfiger)
"The whole Tommy Hilfiger team is going crazy. There is a lot of champagne going down tonight. It was just the highest pressure-cooker it could be. It was very, very close at the last race, but we won and you can not be more happier than that."

foto © volvoextreme40.org

www.VolvoExtreme40.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: