Premier Challenge wordt SUNERGY AND FRIENDS en start de Volvo Ocean Race

Het Nederlandse bedrijf SUNERGY heeft zich garant gesteld voor deelname van de Premier Challenge, een van de zeven deelnemende boten aan de Volvo Ocean Race die aanstaande zaterdag 12 november officieel van start gaat in Vigo, Spanje. Het schip gaat van start onder de nieuwe naam "SUNERGY AND FRIENDS

Door het ontbreken van financiële middelen was het lange tijd onzeker of het schip mee kon doen aan de race. De Rotterdamse project ontwikkelaar Benno Wiersma, tevens oprichter en aandeelhouder van SUNERGY, heeft een belang genomen in de Australische boot. Daardoor zal het schip aanstaande zaterdag definitief van start gaan. Door sponsoring van de Premier Challenge wil SUNERGY aandacht creëren voor de ontwikkeling van zonne-energie als betaalbaar toekomtig alternatief voor fossiele brandstoffen.

Volgens Wiersma is zijn belang in deze boot niet alleen een kwestie van je nek uitsteken. "Het is een professioneel team met een uitstekend gebouwde boot. De drive om door te gaan van deze bemanning is uniek. Dat past ook precies bij mijn ambitie om de wereld te laten weten dat zonne-energie een must is."

Afgelopen dagen is er hard gewerkt om het schip startklaar te maken.

Schipper Grant Wharington legt uit: "We hebben diverse materialen ingevlogen vanuit de hele wereld, inclusief een lichtere kiel. We hebben de configuratie van het schip aangepast, nieuwe zeilen gereed gemaakt en veiligheidsmaterialen aangebracht, ons gevriesdroogde voedsel en kleren moeten inpakken- ga zo maar door. Ik ben extreem trots op iedereen de hieraan heeft meegeholpen en wil hierbij ook graag onze nieuwe sponsor SUNERGY en alle vrienden bedanken voor hun enorme steun."

De Premier Challenge is gebouwd volgens specificaties van de Volvo Open 70, met veel nieuwe technologie waaronder de kantel kiel. Het ontwerp is gebaseerd op de 98-voeter Wild Thing van schipper Wharington, volgens Australie het meest succesvolle super-maxi jacht ooit.

Syndicate Structure

Head Grant Wharington
Chairman Matt Allen CEO Bindy Lockhart

Designer

Don Jones AUS

Race Crew

Grant Wharington Skipper AUS
Ian "Barney" Walker Watch Captain AUS
Jeff Scott Watch Captain NZ
Graeme Taylor Crew AUS
Adam Hawkins Crew AUS
Guy Salter Crew UK
Campbell Field Navigator NZ
Mark Bartlett Crew UK
Fraser Brown Crew NZ
Mark Thomas Crew AUS

www.teamsunergy.com

Beluister ook het NOS radio interview met Jan van Gelderen. (bedankt voor de tip regattasupport)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Foto's © Trefpunt

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: