Volvo Ocean Race na 9 uur racen

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 13/11/2005 - 10:49

Het B team (als je het dan al niet zo kan/mag noemen) van een bekende Nederlandse bank ligt momenteel eerste en knalt iets harder dan 22kn. Ze moeten nog 'slechts' 6249nm afleggen naar Cape Town. Ze worden op nog geen 4 mijl afstand gevolgd door Bouwe Bekking en zijn crew op Moviestar.
De ABN Amro 1, de pro's zoals ze zeggen, liggen tijdelijk op een derde plaats en volgens het tabelletje hier op de site van Volvo is de zee temperatuur onder dit schip 52 graden Celsius!!! Over hard varen gesproken...
De Pirates of the Caribbean onder leiding van Paul Cayard en met Dirk de Ridder aan boord volgen op een vierde plaats. En mocht je het nog niet gedaan hebben, moet je die Site van "de piraten" echt eens bezoeken, en vergeet het geluid niet op te zetten.
Ericsson Racing Team ligt 13 mijl achter de leider, op hun beurt gevolgd op een 5 mijl door de Brazilianen, het enige team met een vrouw aan boord. En wat voor een vrouw, Adrienne Cahalan heeft er ondermeer 13 Sydney-Hobarts, wat Jules Verne ervaring, 3 Admirals Cup campagnes, 3 Fastnet races, 8 transatlantics opzitten en was betrokken in 3 Whitbread - Volvo campagnes.
Als laatste in het rijtje hebben we op 35 mijl van ABN Amro 2 Sunergy and Friends geschipperd door Grant Wharington.

Foto © Jon Nash

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: