Volvo Ocean Race - BRASIL 1 neemt de fakkel over

  • Author: Yan T.
    Date: di, 15/11/2005 - 10:54

In de volgorde zijn er wat verschuivingen, BRASIL 1 neemt de fakkel over van ABN Amro 1 die even aan de leiding lag en nu doorschuift naar de 2de plaats, gevolgd door haar zusterschip ABN Amro 2. ABN Amro 2 ligt het meeste Westelijk van alle boten en zou nu toch moeten gaan gijpen. ERICSSON Racing Team ligt 8nm achter de Brazilianen en op 286nm van de leider zeilt SUNERGY nog steeds enkel onder voorzeilen op weg naar Madeira.

De Black Pearl is veilig aangekomen in Cascais (Portugal), maar of de piraten recht de kroeg zijn ingedoken om de plaatselijke happy hour eer aan te doen…? Ze hebben in ieder geval heel wat werk voor de boeg. Het shore-team is reeds ter plaatse en heeft een tijdelijke werf in elkaar gestoken om functioneel en snel te kunnen werken. Ingenieurs van Farr International en Green marine (je moet die mannen hun site eens bezoeken www.greenmarine.co.uk) zijn onder weg om mee een handje toe te steken. We gaan er nog steeds van uit dat we deze etappe verder zullen zetten. En om met de man zijn woorden te eindigen: "To that end, the Pirates are still racing even here at the dock. I know others have suffered damage at this stage and the Pirates wish them well." Paul Cayard

Bouwe Bekking is op weg naar Portimao, helemaal in het zuiden van Portugal waar de experts een eerste kijk op de schade zullen hebben. En dan zijn er verschillende opties: De boot op een truck zetten en naar de eerste beste grote haven rijden om haar naar Cape Town te laten shippen. Of…, de reparaties zelf doen wat inhoud dat we een deftig team moeten laten overvliegen en met de kans dat we niet op tijd in Cape Town zouden kunnen geraken.

Foto: BRAZIL 1 met natte kuip © Brazil1

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: