Volvo Ocean Race - Mike Sanderson denkt zo ingelopen te zijn met intrest

  • Author: Yan T.
    Date: do, 17/11/2005 - 14:28

Brasil 1 kan Ericsson Racing Team blijkbaar niet echt van zich af schudden. Meer naar het Westen zeilen de ABN Amro tweelingen mooi zij aan zij. Ze lopen bijna 1kn sneller dan hun tegenstanders. Als alles volgens plan loopt (zegt Mike Anderson) dan hebben we die achterstand zo ingelopen en strijken we daar dan nog de intrest van op ook.
Volgens de voorspellingen zijn de Doldrums vrij smal in de buurt van 30W en 5N. Ze moeten zien dat ze daar snel doorkomen want binnen enkele dagen zullen daar deftige regenbuien en squalls te vinden zijn. Sunergy lijkt het allemaal een beetje te bekijken welk team er de minste problemen heeft om dan op die zelfde plaats de Doldrums te doorkruisen.

Humor aan boord van Ericsson: Ik was de main aan het trimmen en zag een enorme breker langs zij komen en ik riep "WAVE" of iets anders dergelijks. Dan, hou je je adem in en bereid je voor op de impact die steeds enorm is. Een seconde of 2 later als je je ogen terug kunt open doen en terug kunt ademhalen, check je of iedereen ok is. Jammer genoeg had Guillermo het grootste gedeelte van de golf voor zijn rekening genomen en van het roer weggesmakt. Hij lag daar in een hoopje op het achterdek. Dit op zich is niet grappig, maar iedereen naar het wiel zien duiken en niet in de mogelijkheid zijn om te bewegen omdat ze nog vast hangen met hun harnas is hilarisch.

Posities: Brasil 1 nog steeds op, éh…1, Ericsson Racing Team 13nm daar achter op 2, gevolgd door ABN Amro 1 die 5nm achter Ericsson ligt. Dan ABN Amro 2 op 25nm van de leider en iets meer dan 500nm daarachter zeilen Sunergy and Friends

Foto © Sally Collison

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: