Brunel Sunergy: "Don’t give up hope, we haven’t"

  • Author: Yan T.
    Date: vr, 18/11/2005 - 12:31

Sunergy weet te zeggen dat ze het spel een beetje anders zullen moeten gaan spelen om de kop terug in te lopen. Wij (lees: iedereen die niet aan boord van Sunergy zit) moeten ons naar’t schijnt bewust zijn dat zij het een tikkeltje slimmer gaan aanpakken. De boodschap van Sunergy naar al hun supporters in de wereld is dan ook de volgende: Don’t give up hope, we haven’t!

Het pak is iets dichter bij elkaar gekomen, de meest Oostelijke boot ligt 49nm van de meest Westelijke boot. ABN Amro 1 vind dat het nu wel stilaan tijd wordt dat zij eens van voor mogen varen en laten daarbij Brasil 1 ineens 49nm achter zich. Dan krijgen we ABN Amro 2 die 52nm achter de grote zus ligt gevolgd op 8nm door Ericsson Racing Team. Sunergy gijpt op elke shift en knokt haar weg naar een iets meer Westelijke route waar er meer druk te vinden zou zijn. Maar ze liggen nu al 741nm achter de leider. Die afstand wordt blijkbaar altijd maar groter en groter…

Het nieuws schijnt blijkbaar al uitgelekt te zijn dat normaal gezien Brunel Sunergy and Friends onder een andere naam aan de Volvo Ocean Race van start zou zijn gegaan. Grant Wharington had het Clubracer Racing Team gevraagd om dit schip te bemannen. Om alle roddels de wereld uit te helpen volgt hier de reden waarom hier niet op in werd gegaan. En ik citeer Ice: "Sorry no can do. There’s no way were gonna miss the Goofy’s mate!"

Iedereen blijkt nu af te kruisen naar de 21 eilanden tellende archipel Fernando de Noronha. Deze eilandengroep ligt juist onder de evenaar en op een 500km van de Braziliaanse kust waar het weer voor enkele meteorologische valstrikken zou kunnen zorgen…

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: