ABN AMRO 1 passeert de evenaar en Sunergy blij met een inhaalmanoeuvre

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 21/11/2005 - 10:35

Om 07:30u is ABN Amro 1 de evenaar over gegaan en de Engelander Rob Greenhalgh was de enige die deze lijn nog niet overschreden had. Neptunus zelf kon niet aan boord komen, het had iets te maken met de snelheid van de boot geloof ik… Hij had daarom al zijn vertrouwen in de handen van de rest van de crew gelegd. Om zo weinig tijd van het racen in beslag te nemen had de crew een strip duct tape op het midden van Rob’s hoofd geplakt. De Noordelingen gingen met de scheepsschaar 1 kant van zijn haar te lijf, de Zuiderlingen de andere kant. Dit resulteerde dat Rob nu door zijn crew "the last of the Mohicans wordt genoemd.

De jongens van de "A" boot liggen nu nog maar 133nm van de scoring gate Fernando de Noronah en 118nm van hun eerste achterligger.
Het is Ericsson die nu de kop van de 3 achterliggers heeft genomen. Maar het is close racing hier, een beetje vergelijkbaar met rond de boeien varen. Brasil 1 ligt nu 2de in het achtervolgers groepje gevolgd op 1 mijl door ABN Amro 2. Van Oost naar West liggen er maar 9nm tussen deze schepen, allen zullen ze dus kunnen zien welke zeil keuze de anderen maken.

Sunergy passeerde vandaag een plezierjacht van 50 of 60ft die rustig in alle vrede een 6tal knopen liep, zeilend enkel onder een uitgeboomde fok. Het was net of we hen in één of ander ochtend ritueel hadden gestoord toen wij er luid roepend tegen 18kn voorbij vlamden. Het bleek dat ze op weg waren naar Trinidad en ik veronderstel dat ze niet echt geloofden dat wij naar Kaapstad gingen. Barney was vooral zeer tevreden met het feit dat we eindelijk iemand hadden voorbij gestoken.

foto © TEAM ABN AMRO

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: