GrevelingenCup uit de Kuip van BELUGA (first 31.7)

Het begon allemaal veel te vroeg toen om 6.15uur de wekker me uit m’n droom haalde. Tijdens het wakker worden op de trein richting Antwerpen kwam ik tot de vaststelling dat er weer nul wind was en potdichte mist. Vlak voor aankomst in Port Zélande trok de mist gelukkig weg en brak een stralend zonnetje door.
We waren voor de 2de keer met het Liesl team naar de Grevelingen getrokken om de Beluga van Ubrik en Ann te bemannen.

Er waren een 80 tal deelnemers in 7 klassen opgedeeld. Nog 5 andere First 31.7 aan de start en dus eenheidsklasse met aparte start. Na wat peilen en observeren van de vorige starts bleek al snel dat de boei de juiste keuze zou zijn voor de start. Beluga starte hoog over stuurboord boeg en ging samen met Altopana het ganse pak over bakboord startende boten voor. Na wat zoeken naar de juiste hoogte kwamen we als eerste aan de boventon en ging de groene spi voor de eerste keer naar boven.

Baan 8 bleek een gezonde afwisseling van kruisrakken en spirakken. Bitje Hoed zat ons aanvankelijk nog op de hielen maar het volgende kruisrak wist Beluga handig gebruik te maken van een aantal positive shifts. De maneuvertjes gingen allemaal nog vlot, ondanks dat het al een maand geleden was dat we nog eens samen gezeild hadden. ’t Was af en toe nog even zoeken naar de juiste boei maar de boot liep en bleef lopen met deze wind. Na 1u 45 zeilen haalden we de finish en hadden we tot onze verbazing de rest van de 31.7 vloot losgevaren.

Het had wel leuk geweest nog een tweede keer te kunnen starten maar al bij al was het een zeer fijne dag, met een leuke sfeer en ideaal zeilweer. Een absoluut toffe ervaring om tegen dezelfde boten in eenheidsklasse te kunnen varen.

Tot volgende maand!
www.first317.nl
www.grevelingencup.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: