Napoleon Challenge - Iets voor stoere zeilwagen liefhebbers

Volgend weekend zal de tweede reeks van de Napoleon Challenge gereden worden op de stranden van Oostende. Dit als de weersomstandigheden het toelaten. De eerste start zal gegeven worden 2 uur voor laagwater, dit dus omstreeks 13u30 en zo mogelijk zullen 4 wedstrijden worden gereden, tenzij een NW 4 a 5, dan enkel 2 reeksen tussen Oostende en Blankenbergen. Parijs-Dakar gevoelens op en top.

Ze houden dan de zondag als reservedag. In dit geval zal de start om 14.30 h gegeven worden.

Let op zeilwagen liefhebbers dit is geen traditioneel circuit, maar wel, zo mogelijk, veel long distance races tussen Oostende en Blankenbergen. Een afstand van 19.5 km, waarbij tal van hindernissen te nemen zijn zoals golfbrekers, zwinnen, muien, enz…

Onder de piloten vinden wij Nicolas Boel, Europees kampioen Blokart 2004 , Philippe Lecomte ( winnaar Midcoast Multihull Cup 2005 catamaran), en een vurige interesse van Sebbe Godfroid.

Vanuit het standpunt van de LAZEF ( Landelijke zeilwagenfederatie) worden zij vooral bekeken als kamikazes… Iemand moet het toch een keer anders doen!

De voorlopige klassering van de piloten na 1 reeks:

1. Dominique Delantsheere
2. Eric Raes
3. Philippe Lecomte
4. Marco Dehague

Ostend Sailing & Racing Club ziet u graag aan de volgende start.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: