Carolijn Brouwer genomineerd door Seahorse als Sailor of the month

Het zeilen blijft een mannenwereld, waarin het uiterst moeilijk is voor een vrouw om door te breken. Carolijn blijft dit koppig negeren en doet het toch. Eerder voer ze al de twee zwaarste etappes van de Volvo Ocean Race 2001-2002. Ook vocht ze zich al een weg naar de Spelen in Sydney 2000 in de 470 en Athene 2004 in de Europe. Momenteel bereid ze zich voor in de tornado met haar vriendje Sebbe GODEFROID om in Beijing 2008 (ook al tussen de mannen!) te kunnen schitteren.

Tussendoor heeft ze nu een extra uitdaging gevonden in de gloednieuwe en meest moderne VX40 grand prix. Deze keer was er geen vrouwenboot die rond de wereld streed. Ze liet het hier niet bij zitten en creeerde zich een VX 40 team met de hulp van Volvo Ocean Race. In de eerste Grand Prix in Sanxenxo, Vigo domineerde ze oorspronkelijk de gehele vloot. Haar team ging van start met drie 'bullets' op een rij. Na 5 dagen racen moest ze het in de allerlaatste reeks uiteindelijk afleggen tegen Randy Smyth, 6-voudig wereldkampioen formule-40 catamarans. Geen schande dus.
Deze prestatie is nog meer indrukwekkend, daar Carolijn zelf nog maar één jaartje in de catwereld zit.

Naar aanleiding van dit alles werd ze voor komende maand genomineerd als 'Sailor of the month' in het gerenomeerde zeilblad 'Seahorse'. Haar tegenstander is James Spithill.

Je kan stemmen op Seahorse Magazine, Carolijn haar website vind je op www.questforgold.be, meer over het Volvo Extreme 40 gebeuren kan je vinden op www.volvoextreme40.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: