ABN AMRO 1 snelste monohul op deze planeet

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 28/11/2005 - 17:01

1266nm to go voor ABN Amro 1, de snelste monohul op deze planet (al moet het 24 uurs record met 546nm nog goed gekeurd worden door het World Speed Sailing Record Council). De volledige crew krijgt voor deze volbrachte aktie een speciale Volvo Ocean Race Watch ter waarde van €1000.

Sunergy and Friends heeft (voor diegene die het nog niet wisten) een andere sponsor gevonden die hen toelaat door te racen tot minstens Melbourne. Voortaan zullen ze onder de naam ING Real Estate/Brunel door zee gaan. De jongens zeilen nog steeds in (short en T-shirts) in de zon met een comfortabele snelheid van juist geen 16kn en zitten 1465nm achter de leider.

Op 228nm achter ABN Amro 1 vinden we Ericsson Racing Team die blijkbaar het lage drukgebied (met iets meer wind) voor zich ziet voorbij gaan. Met een beetje pech zullen ze in een hoog druk gebied (met euh..., iets minder wind) terecht komen.

Brasil 1 komt er het beste uit van de Farr designs op 190nm achter een "ABN Amro 1". Ze varen nu tegen 14.6 maar hadden de laatste 6u een gemiddelde van 17.7kn.

ABN Amro 2 verloor 10nm op het zusterschip tussen 04u en 10u deze morgen en bevinden zich nu op 87nm achter de "grote jongens". De "Kids" zoals ze op sommige boten genoemd worden hebben nu wel bewezen dat ze zeker niet onderschat moeten worden. Ze hebben nog steeds een gemiddelde van 20.3kn.

ABN Amro 1 dan (varen niet meer in short en T-shirts), hebben met een gemiddelde van 21.3kn nu een ETA van 30 november, al moet er wel bij gezegd worden dat dit lichtjes aan de positieve kant is. Ze moeten nog door gebieden met minder wind eer ze terug aan de kust meer wind gaan krijgen. Eigenlijk verwachten we ze tegen het einde van de week in Kaapstad.

Voer voor GAIA (Global Action in the Interest of Animals)
ABN Amro 1 ramt een haai tegen 25kn! Mike Sanderson: "We hoorden een bons tegen de kiel, het schip verloor niet echt aan snelheid, maar je kon de boot voelen vibreren. We moesten effe stoppen om de mini Jaws (die het jammer genoeg niet overleefde) van de kiel te ontdoen. Maar BB (Black Betty) blijkt in orde te zijn en is nu reeds terug op volle snelheid".

foto © www.abnamro.com/team

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: