Wereldkampioenschap Laser Radial Women

Het wereldkampioenschap in de, voor dames olympische, Laser Radial vindt van 2 tot en met 9 december plaats in het Braziliaanse Fortaleza. Bijna 80 zeilsters uit 32 verschillende landen nemen deel aan dit kampioenschap. Nederland wordt door vier zeilsters vertegenwoordigd; Merel Witteveen (Amsterdam), Gea Jutjens (Haarlem), Lisa Westerhof (Scheveningen) en Annemieke Bes (Medemblik). Deze vier dames hebben, onder leiding van coach Mark Littlejohn al een intensieve training achter de rug in Brazilië en de dames zijn er dan ook helemaal klaar voor.

Van de enige Belgische dame Evi Van Acker krijgen we geen gehoor, ze zal druk aan het trainen zijn. De VYF is middels dit bericht wel op de hoogte gesteld. Maar ja, dat laatste hebben we meer gehoord...

Vanaf zondag 4 december staan er twee wedstrijden per dag op het programma. Tot en met dinsdag 6 december zullen er kwalificatiewedstrijden worden gevaren. Woensdag 7 tot en met vrijdag 9 december zijn de finalewedstrijden, de deelnemers zullen dan verdeeld worden in een Gold- en een Silverfleet.

Uitslagen via Internet zijn te vinden op: www.2005laserworlds.com.br en bij onze noordervrienden www.watersportverbond.nl.

Foto: Evi Van Acker © www.vision-art.be

UPDATE 18u43
Fillip Willems meldt ons: "Voor vandaag, morgen en donderdag heb ik een motorboot gehuurd. Vandaag hebben we twee trainingssessies opgezet samen met het Nederlandse team en hun Engelse coach Marc Littlejohn.

Er is vooral getraind op snelheid en techniek aan de wind bij deze tipische golfslag met een 4 a 5 bf veel zon en 30°. T.o.v. de Nederlandse meisjes is Evi tijdens de korte wedstrijd zeer goed.

2de sessie lage rakken getraind op close reaching en deep reaching, lage aan de windse snelheidstests.

Morgen nog een zware trainingsdag, woensdag mentaltraining en rust, donderdag training vrijdag en zaterdag; meting , rust en mentale voorbereidingsoefeningen.

De teams komen stilaan binnen en er wordt druk getraind.
Zoals het er nu naar uitziet zal er steeds een 4 a 5 bf staan, Evi zal serieus op haar tanden moeten bijten, omdat de ietwat zwaardere dames aan de wind een voordeel hebben.

Maar wie Evi kent weet dat zij behoorlijk kan racen en een tandenbijtertje is."

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: