Interclubkampioenschap Mini J VVW Brugge - laatste selectie en finale!

Voor de derde selectiedag meldden zich nog acht teams om een kwalificatie voor de finale af te dwingen. Ook nu weer heel wat zeilers uit verschillende klassen die zich wilden meten met de fijne bootjes. De wind was dit keer ideaal en de wedstrijden erg boeiend voor het publiek. De nazomer (nu al lang vergeten) was prachtig.
Team Europe (Thomas en Nathalie Gunst, Dries Leys) verloor geen enkele matchrace en ging het Sailing Team van de gelijknamige firma, en laureaat van de Wallonia Cup (tegenhanger van dit event op de Maas te Namur) vooraf. Ook Team Oxygen deed het erg goed en dat de zeilwagenrijders fijne trimmers zijn toonden ze al in eerdere events.

In de fleetraces was team Europe niet te kloppen, de gebroeders Herman (Max, Pieter en Jasper, alle ex-laseristen) haalden een knappe tweede plaats.
Uiteindelijk plaatsen Team Europe en het Sailing Team zich vlot voor de finale en werd het team van de zeilwagenrijders opgevist. De 420 zeilers met oa de Belgische en Nederlandse kampioen werden achtste na team Whomper (Brugge) en de Azorenzeilers van de Aura.

De condities tijdens de finale waren erg gespierd. Toegegeven, eigenlijk was er wat teveel wind maar met zo'n sterk deelnemersveld en een mooie prijzenpot besloot de organisatie de wedstrijden toch te laten doorgaan. Het meeste leergeld werd tijdens de eerste manches betaald! Julien Pilate (Bryc halftonners) was de eerste die zijn mini helemaal vulde, als ze beginnen te rollen gaat het erg snel. Ook Alain Jacques, voorzitter van Voil'a'Namur ging kopje onder met de spi. In de volgende reeksen gingen de koplopers achteraf iets conservatiever te werk...

Acht sterke teams aan de start met de Bryc Halftonners, het Laser Team met Wannes, Yannick en Maxim, het team Europe, de Hogere Zeevaartschool met ene Wacko, een verrassend sterk team van Bloso Nieuwpoort (vooral oude ratten), het Sailing Team, de zeilwagenrijders en de tweede gangmaker van het mini zeilen in België, Alain Jacques uit Namen.

In de bovenkant van de tabel wonnen de Laserzeilers acht van hun negen manches, voor team Europe werden het er zeven en de halfzwaren van de Bryc betaalden het zinkmanoeuvre contant. Aan de onderzijde van de tabel domineerden de Bloso zeilers met zeven overwinningen. De zeilwagenrijders hielden het op een voorlopige vierde plaats. Voor de rest bleven de hardbevochten kruimels.

De wind was gelukkig wat geluwd voor de fleetraces en zes manches zouden beslissen over het kampioenschap. Toeval bestaat niet en de dominantie van Yannick, Wannes en Maxim (deze BV's hoeven geen familienaam meer) was dan ook totaal - een duidelijk teken dat toppers altijd komen bovendrijven. Sailing team werd knap tweede (eerste ploeg met zwangere vrouw!) voor team Bloso en team Europe.

De boten kregen tijdens de vier dagen heel wat te verduren want na de windluwe editie van 2004 was het nu de andere kant van het spectrum. De bootjes hielden wonderwel! De nieuwe zeiltjes, een gulle gift van Michel Lefebvre werden getest en goed bevonden. Ook de andere sponsors hadden leuke giften in petto. Nathalie Gunst vindt nu vlot haar weg naar de volgende boei met haar Magellantje (verloot tussen alle deelnemers)

De hoofdprijs ging naar de Laser zeilers, toffe gasten die erg genoten van het leuke event en hopen dat er volgend jaar nog betere zeilers komen opdagen. Het Bloso zeilteam onder leiding van de roemruchte Jan Smekens werd knap tweede voor team Europe die coach Thomas gunst moest missen voor de finale. De drie teams kregen een erg gulle aankoopcheque van "GUL". De Bryc en Sailing Team kwamen bovendrijven op een vierde plaats. Team Wacko en de strandzeilers deelden de zesde plaats en de zuiderlingen misten de stroming en de windluwtes van de Maas.

Het event was dit jaar groter met acht teams en een ander "format". De organisatie wil hier graag over nadenken maar met 22 teams wordt het wat druk en gaat het meegenieten van de teamgenoten op de wal wat verloren want iedereen is bijna continu aan de slag. Dat er volgende editie gepland is spreekt voor zich. Hou het laatste weekend van oktober en het eerste van november vast vrij in 2006!

Dank ook aan de jury en de gastvrije club van VVW Brugge.
Mark en Karin van Vision-art.be waren ook dit keer present en maakten alweer prachtige foto's www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: