Volvo Ocean Race - eerst is eerst!

  • Author: Yan T.
    Date: do, 01/12/2005 - 23:17

ABN Amro 1, laatste in de inshore race, eerste in de offshore race, ne mens moet voor wat afwisseling zorgen in zijn leven, voor het te saai wordt. Om 14:26u kreeg ik van Maxime Van Pelt een sms-je dat ABN Amro 1 de finish overschreden had.
Het was erg vermoeiend sprak Mike Sanderson. Na 6400nm racen en bijna niets anders dan water op je weg is het zicht van de Tafelberg een erg welkome verandering. Het was geweldig om Fernando de Noronah eerst te bereiken en ongelofelijk om het 24uurs record te verbreken, maar het winnen van deze etappe is niet onder woorden te brengen. Als eerste Kaapstad bereiken was ons belangrijkste doel en wij hebben dat verwezenlijkt. Dit is een grote overwinning voor ons!
Topspeed op deze boten is beangstigend, topspeed op Mike Sanderson’s jacht is helemaal het einde. Mocht de mini Jaws nog leven…, hij zou het beamen.

Ondertussen verwachten we dat ABN Amro 2 reeds aangekomen is. Als 3de verwachten we Brasil 1 die nu nog een kleine 80nm voor de boeg heeft. Zij zouden de Tafelberg al in zicht moeten hebben daar je deze met helder weer van op 200km kan zien. Gevolgd door Ericsson Racing Team met hun gefixeerde kiel, zij moeten nog 385nm afleggen alvorens ze de straten onveilig kunnen gaan maken. En Sunergy heeft nog iets meer dan 2000nm op hun "to do" lijstje staan.

Op dit eigenste moment, en mocht je in Kaapstad zijn acht je op je hoede te zijn voor een groep zeilers die juist uit hun "gevangenis" zijn ontsnapt waar ze 19 dagen in hebben vertroeft. Zij begeven zich door de straten met de snelheid van een Volvo 70. Stan Honey (de navigator) geeft aanwijzingen in welke richting ze zich moeten begeven, maar het is Rob Greenhalgh die het een naam geeft… DE BAR!

Op de foto Mike Sanderson © Robin Britton

Meer foto's vinden we op http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: