Laser Radial worlds - Evi van Acker heeft zware voorlaatste dag

Met iets meer wind tegen de 5bf maakte de wedstrijden die ongeveer 70 minuten duren toch wel zwaarder dan gisteren. De eerste reeks werd gewonnen door de Deense Trne ABRAHAMSEN, die in het eerste kruisrak extreem van links kwam. Derde lag de Mexikaanse, die dan weer van extreem rechts kwam. Evi, die goed gestart was, zeilde ietwat door het midden en rondde 18de, zij zeilde weer uitstekend voor de wind en beheerst een zeer goede techniek op deze vrij hoge golven. Zij klom op naar de 14de stek.

In het laatste halfwindse rak en naar de finish ging het fout en finishte voor haar op een teleurstellende 21ste plaats.

1 DEN Trine Julie ABRAHAMSEN
2 GBR Lizzy VICKERS
3 MEX Tania Elias CALLES
...
21 BEL EVI VAN ACKER

In de tweede reeks startte Evi zeer goed, maar kwam niet verder dan de 20ste plaats.
De drie Franse meisjes rondde een, twee en drie. Ik moet jullie dus weer niet vertellen dat ik hier een uitermate tevreden Franse coach aan boord had.
Evi zeilt weer ongelooflijk snel voor de wind en neemt de gate in 9de positie. Aan de wind moest zij iets prijs geven, zij was toch nog tevreden met haar 11de plaats.
Sophie DE TURCKHEIM moest Page RAILEY voor laten gaan, en werd derde.

1 FRA Sarah STEYAERT
2 FRA Solenne BRAIN
3 USA Page RAILEY
...
11 BEL EVI VAN ACKER

totaal:
1 USA Page RALEY 35 p + 5 3
2 USA Anna TUNNICLIFFE 52p
3 FRA Sophie TURCHEIM 55p

Misschien was Evi vandaag geen 100% fit , daarom heeft zij zich vandaag laten masseren door de plaatselijke masseuse. Morgen gaat zij er met volle kracht tegen aan.

Zij staaat momenteel als 12de land geklasseerd op 18de piunten van het 8ste land, de Deense.

Foto: Paige Railey USA © LC Moreira

Meer WK Laser Radial nieuws op www.2005laserworlds.com.br

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: