Peter Laureyssens uit de kuip van ECOVER tijdens yacht delivery

12de dag op zee
Positie: 150 mijl ten zuiden van de Azoren
ETA Southampton: 15 december

Gisteren was de grote dag. Na een beetje een monotone week scherp aan de wind in de passaatwinden, eindelijk wind van opzij (20-25 knopen) en mooie golven. Tijd om het stuurwiel terug zelf in handen te nemen en het snelheidsrecord van de trip te vestigen. De ochtendshift (Gringo en ik) haalt 25.2 knoop, de avondshift (Lovely en Pedro) doet beter met 25.5. kn.
Tijdens de prijsuitreiking (hoofdprijs: de laatste Twix) slecht nieuws: de automatische piloot klokt af op 26.4 knoop en vestigt zo het (voorlopige) record.

Vandaag, zondag, is het aan boord de officiële ECOVER Open 60 Xmas party.

Guests: Lovely / Pedro / Gringo / Peter (*Party hats required)

9 am: guests to gather in sailbin around the Xmas tree
10 pm: Sherry and red wine in the "nav" zone
12 noon: red wine aperitive (a short reading by Lovely pre lunch)
crackers, roast lamb and vegetables
X-mas cake
2 pm: gather around chart table for Queens speech
4 pm: carols lead by Gringo
6 pm: polish off remainder of the wine

Voor de rest alles in orde. Ik ben de snelheid van de boot al gewoon en wat in het begin groot en indrukwekkend lijkt, went al snel. Het zal wel heel wat anders zijn als ik terug op mijn 6,50 zit!! Alleen de maneuvers blijven fysiek zwaar: reef steken: 15 minuten met 2 man; reef eruit: 20 minuten met 2 man; matosseren van de zeilen (van de lage naar de hoge kant brengen): 30 minuten met 3 man.
Hoe je dat allemaal in je eentje doet, daar ben ik nog niet achter. Als ik terug thuis ben, wordt er in ieder geval een fitnessprogramma opgesteld. Alvast het eerste goede voornemen voor het nieuwe jaar!!

Professionele yacht deliveries

Zoekt u een professioneel yacht delivery bedrijf die uw zeiljacht veilig en overal te wereld aflevert aarzel dan niet om ons te contacteren.

En dan nog dit

Peter Laureyssens werd vorige woensdag uiteindelijk derde op toen kanidaten in de rangschikking voor de Sportfiguur van de Provincie Antwerpen. Vorig jaar kwam hij als 'rookie' in het publiek zitten, nu werd hij door de Gazet van Antwerpen geroemd als meest opvallende nieuwkomer die meteen doorstootte naar de top drie. De uiteindelijke overwinning ging naar Tom Boonen. Niet alleen omdat die naar Monaco verhuisde. De wielrenner haalde het maximum van 80 punten. Onze zeiler kreeg 55 punten in totaal, vooral via ATV, GVA en de provincie Antwerpen. Laureyssens blijft in Antwerpen wonen, maar of hij volgend zeilseizoen veel thuis zal zijn???

Hij staat ook op de lijst van de sportman van het Jaar Award waarvan de uitreiking de 18de december in Oostende tijdens het traditionele sportgala plaatsheeft.

Op de foto: Peter Laureyssens en het Kerstmenu

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: