Volvo Ocean Race - Movistar komt in Kaapstad aan

Deze nacht is eindelijk het Spaanse schip toegekomen per cargo in Zuid-Afrika. Nu rest het team de boot verder na te kijken, om mogelijke zwakheden uit het schip te halen, en het schip op te tuigen.

Nu duurt het optuigen met de volledig crew en shore-crew slechts 2 dagen.

En de rede waarom Telefonica per boot verzonden is naar Zuid-Afrika, is heel eenvoudig. De volledige swing-keel monteren duurt maar liefst 6 volle dagen, en daarvoor moest de kiel uiteraard gedemonteerd worden wat een hele week in beslag neemt.

foto © Team MOVISTAR

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: