470 Zeilers Marcelien de Koning en Lobke Berkhout sportploeg van het jaar 2005

De Nederlandse zeilsters Lobke Berkhout en Marcelien de Koning werden tot beste sportploeg van 2005 gekroond door Studio Sport. Het duo Berkhout/De Koning dankt de uitverkiezing aan de wereldtitel zeilen in de sterkbezette 470-klasse die behaald werd in de baai van San Francisco.

De voetbalploeg PSV, dat naar eigen zeggen een topseizoen beleefde met de landstitel, de nationale beker en een knappe halve-finaleplaats in de Champions League, greep naast de prijs. "Een voetbalploeg wint in zulke verkiezingen nooit", had trainer Guus Hiddink vooraf zijn voorgevoel al laten spreken.

Bekijk de Sportploeg van het jaar 2005 herhaling via de NOS mediatheek

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: