Pedal to the metal for Rolex Sydney Hobart fleet

Zelfs een goede weersvoorspelling kan de tranen van familie en vrienden die achterblijven niet bedwingen terwijl ze de Rolex Sydney Hobart vloot zien vertrekken richting startlijn. Voor sommige iets minder pijn dan andere als je weet dat de super-charged maxies er minder dan 2 dagen over doen terwijl de kleinste, de 32 voet lange GILLAWA, waarschijnlijk een week onderweg is. Maar dat maakt de Rolex Sydney Hobart Yachtrace zo uniek

Ondertussen is de start al gepasseerd en zijn er 85 zeiljachten richting Hobart aan het koersen met ALFA ROMEO aan de leiding (volgens de Yacht Tracker).

De frontrunners Alfa Romeo (Neville Crichton), Wild Oats XI (Bob Oatley) en Skandia (Grant Wharington) maken slordig zo'n 15 tot 16 knopen bootsnelheid en David Kent met zijn 32 voeter Gillawa ziet zijn log tegen de 6 knopen aantikken.

ALFA ROMEO geniet nu van een 10 mijl voorsprong tegenover SKANDIA wanneer ze in 1999 het Sydney-Hobart record verbrak.

Beluister hier het eerste deel van de Rolex Sydney to Hobart radioshow.
Beluister hier het tweede deel.

En volg de Rolex Sydney Hobart life met behulp van de Rolex Yacht TrackerOf via de Google Earth feed

foto © Carlo Borlenghi / Rolex

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: