Nieuwjaars wensen van ClubRacer.be en een sneaky 2006 preview

 • Author: Ice
  Date: za, 31/12/2005 - 12:08

De nieuwjaarsavond voorbereidingen zijn volop bezig in de Benelux (net zoals de andere landen waar ze in GMT +1 tijd leven) en ik vind het gepast om jullie via deze weg mijn beste wensen voor 2006 over te dragen. En nee ik heb geen kaartjes gestuurd via de postduif omdat ik weet dat mijn zeilers vrienden en sponsors hier toch bijna elke dag langskomen.

2005 was een jaar met vele gebeurtenissen boven mijn verwachting en dit op vele vlakken. Ik herinner mij het schrijven in de maand januari van de Clubracer doelstellingen en wist met een goed gevoel aan mijzelf te vertellen wat me te wachten stond - maar wat ik toen schreef is niks vergeleken wat eigenlijk werkelijk ben tegengekomen afgelopen jaar.

Op persoonlijk vlak had ik dit jaar ook een aantal hoogtepunten inclusief een fantastische trip naar Parijs met buddy Yan Trouwen (andere celebrities zoals Madonna zijn we daar ook tegen het lijf gelopen), het kopen van mijn eerste Mercedes (een jahreswagen uit Duitsland) en de laatste stuiptrekkingen van mijn echtscheiding.

In termen van het chique woord Business zijn de dingen massief te noemen. Vele hoogtepunten (en wat laagtepunten) waren gefocusseerd rond ClubRacer.be welke de website is geworden waar ik het meeste trots op ben (en een beetje addicted ook), mede dankzij de sterk groeiende ClubRacer community met de vele reacties en forumberichten.
Wat ik zeker massief mag noemen is de verhuizing van de ClubRacer redactie naar een echt business centra - De Wolkammerij. We worden vanaf nu dus een beetje gesubsidieerd door de stad Antwerpen.

Statistieken

In termen van performance heeft ClubRacer.be een schitterend jaar achter de rug. Hieronder enkele cijfers die ik van onze webserver afhaal.

 • Unieke bezoekers (laatste 12 maanden) - 665.000+
 • Pagina bezoeken (laatste 12 maanden) - 3.213.500+
 • Aantal nieuwsberichten (2005) - 568
 • Reacties (2005) - 4755 (and counting)
 • Forumberichten (2005) - 2246 (and counting)

Statistieken, awards en rankings is niet wat bij ClubRacer.be de klok slaat en is slechts secundair wat betreft mijn trots over deze website. Ik ben vooral trots op wat er leeft binnen de community en het gedeeld leren hierdoor. Constant word mij verteld dat de lezers dit enorm appreciëren.

Bij deze dan ook dank aan elke zeiler die een bijdrage kon leveren aan deze kennisdatabank van ClubRacer door een reactie of forumbericht achter te laten.

Partners

Hoe dikwijls vertel ik de watersportondernemers niet hoe hoog onze ROI is, hoe laag onze CPM (kost per duizend impressies) is en hoe doelgroepgericht adverteren bij ons kan zijn. Dat ClubRacer.be langzaam een echt mediabedrijfje aan het worden is daar ben ik zeker van. Dit geeft natuurlijk een pak meer mogelijkheden wat we met deze website in de nabije toekomst kunnen bereiken.

Alsook zijn er een aantal goede professionele partnerships ontstaan met ClubRacer.be die jullie nog meer de good stuff laten zien.

 • Visionart - het partnership houd in dat Mark Meulemans en Karin Dom ons kunnen voorzien van oogstrelende zeilfoto’s zowel locaal en ver daarbuiten - en het is erg leuk om met hen samen te werken.
 • Gilles Martin-Raget - is onze huisleverancier geworden van de ORMA, Transat Jacques Vabre en Vendée Globe foto’s.
 • Focus Home Interactive - Virtual Skipper 4 rechtstreeks van de makers kopen en downloaden
 • Google Adsence - de content gerelateerde advertenties - nu al een succesverhaal dat zeker een vervolg zal hebben.
 • Google Adwords - hetgeen dat we binnenkrijgen geven we ook uit natuurlijk -zoekmachine marketing op en top!

2006?

Wat houd 2006 in voor ClubRacer.be? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is wegens een aantal redenen. Eerst en vooral omdat ik aan een aantal watersport gerelateerde internetprojecten bezig ben (sommige in samenwerking met…) en die nog niet klaar zijn om publiek aangekondigd te worden.

In 2006 ziet het ernaar uit dat er veel Web 2.0 toepassingen bijkomen die ik momenteel volop aan het testen ben met een selectief publiek (aanmelden als tester kan hier).

Soms wordt het echt wel crazy om alles in goed perspectief te blijven bekijken, een echt leven hoort er dus ook bij en is het enige wat nog voor enige oponthoud kan zorgen. Het netwerk, de motivatie en de kennis is er, alleen is het jammer dat een dag maar 24u duurt.

Mijn beste wensen voor 2006!

… en nu wordt het echt tijd om die out of date marine flares, thunderflashes en smokepots af te schieten (zie foto), voor de Antwerpenaars de kijkrichting wordt: 51° 15’22.73" N | 4° 33’06.29" E - het aftellen kan beginnen!

Met sportieve groeten,
Ice

PS.
Oh ja, voor ik het vergeet:

Het was een Zalig Kerst-ei !!

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: